Smerter i fødderne
Få en gratis fodanalyse og find ud af, om et fodindlæg kan afhjælpe dine smerter i fødderne. Konsultationen tager 30 min. Her vil behandleren lave en grundig fodanalyse, tale ud fra de smerter du oplever og finde de muligheder der egner sig til dine fødder. Et fodindlæg tilpasses dine fødder og støtter præcis der, hvor din fod trænger til aflastning.
Skader, sygdom, genetisk arv, overvægt og uhensigtsmæssige sko er blandt de hyppigste årsager til ømme fødder eller tæer. Uanset årsagen er smerter i fødderne næsten altid resultat af uhensigtsmæssigt brug af fodens knogler og muskler. Foden er fundamentet for resten af kroppen.
Vores faglige personale er klar til at hjælpe og vejlede dig til den helt rigtige løsning. Vi glæder os til at hjælpe dig og dine fødder til en hverdag uden smerter. Læs mere om individuelle indlæg her og hvad du kan forvente.
Kom ind til en gratis og uforpligtende fodanalyse. Ring og hør nærmere på 7011 0711
De mest almindelige årsager til fodsmerter
- Platfod (hyper pronations-foden, Pes valgus eller mobil platfod): Blødere led end hensigtsmæssigt medfører, at din fod ved belastning vælter indad i mellemfoden - også kaldet hyperpronation.
- Hulfod (hyper supinations-foden eller Pes Cavus): Alle fodens knogler er her spændt så hårdt op, at det er svært at opnå balance, mobilitet og stødabsorption, som ellers er nogle af fodens vigtigste funktioner.
- Den stive platfod (Rigid Pes Planus Valgus): Her er knoglestrukturer, modsat hulfod, låst i sammenfaldet tilstand. Dette medfører, at foden ikke kan balancere, stødabsorbere eller bevæge sig optimalt.
Når muskulaturen kommer på overarbejde
Begynder foden at gøre ondt, grundet slitage og eller arvelige forhold, er muskulaturen ofte det første, som bliver ramt. Muskulaturen i fødderne kommer på overarbejde i forsøget på at rette foden op.
Dette medfører, at fodens sener og led overbelastes. Over tid giver disse også efter for belastningen. I sidste ende skrider et eller flere led ud af position, hvilket kan give sig til udtryk i følgende:
- En mellemfod, hvor svangbuen er sunket. Dette skyldes, at en stor del af fodknoglerne ligger i vejen for hinanden, således at
normal stødabsorption i foden nedsættes eller helt udelukkes. - En forfodsbue, som er sunket sammen og derfor afklemmer nervetråde og blodkar. Dette medfører smerter eller summende tæer,
samt dannelse af hård hud og ligtorne. - Forfodsknyster, er tegn på, at led er skredet. Disse knyster er ikke alene svære at finde sko til, men kan være ophav til
store smerter på grund af den forkerte ledposition og den store slitage, som uegnet fodtøj medfører.