Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hælsmerter

 

Illustration af hælsmerter - Sahva

Ved hvert skridt, du tager, bliver hælen slået i underlaget med stor kraft og udsættes dagligt for stor belastning. Fodens og underbenets knogler, ledbånd og muskulatur samt hælen er skabt til at balancere kroppen, ligesom de sammen skal sikre en god stødabsorption. Hvis foden udsættes for kraftige belastninger eller belastninger over længere tid, kan der opstå smerter i hælen.

80% af alle hælsmerter skyldes:

Platfod


Den absolut mest almindelige årsag til hælsmerter mærkes på indersiden af hælen som en strålende smerte frem under hælen og svangen.

Smerten skyldes, at hulfodssenen, der har til opgave at løfte svangbuen op, er betændt på grund af overbelastning. I de værste tilfælde opgiver den helt at fungere.

Ud over hælsmerter kan platfod også give symptomer i form af træthed og i værste fald smerter i fødder, læg, ryg og nakke. Desuden er knyster, forfodsplatfod, hammertæer og smertende eller sovende forfod ofte direkte afledt af den overbelastede hæl og mellemfod.

Hælspore

Betændelse (inflammation) af hulfodssenen (fasciitis plantaris) er af og til forbundet med en hælspore. En hælspore er en knogledannelse, som ses ved langvarig overbelastning af hulfodssenefæstet på hælknoglen. Hælsporen er således en følge af overbelastningsskaden og ikke årsagen hertil. Hvis du først har dannet en hælspore, forsvinder den aldrig. Hælsporen har ingen praktisk betydning og kræver ikke behandling. Hos Sahva kan vi dog gøre meget for at mindske eventuelle smerter, ligesom vi kan være behjælpelige med at forebygge hælspore.

Bestil tid hos en behandler

Illustration af hælsmerter - Sahva

Dette kan Sahva hjælpe dig med

Behandlingen af førnævnte to typer hælsmerter er i hovedtræk ens: I begge tilfælde er det vigtigt at stabilisere foden, således balance og korrektion af kollapsede knoglestrukturer bliver genskabt.

I praksis opnår du stabilisering ved at gå med et indlæg, der kan sikre din fod den rette balance sammen med en stabil og stødabsorberende sko, der passer til din fod. Herved opnår du som regel, at smerten aftager og med tiden forsvinder. Dine fødder kan nu arbejde balanceret og være det fundament, der sikrer dig en optimal kropsholdning.

I begyndelsen kan det være en god idé at sikre stødabsorption af hælen i form af en gelehæl. Den øger hælhøjden let, og tager derved lidt af trækket væk fra de spændte sener.

Hos Sahva er personalet specialuddannet i at vejlede omkring valg af indlæg og gode sko, der understøtter dit behov. Vores butikker har endvidere et stort sortiment inden for hælaflastning. Spørg derfor altid personalet til råds, så du er sikker på at finde det helt rigtige produkt.

Bestil tid hos en behandler
Bestil tid hos en af vores behandlere

Bestil tid hos en af vores behandlere

Ring til vores kundeservice på 7011 0711 Bestil tid