Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hælsmerter

Smerter i hælen - Sahva

Hvordan opstår smerter i hælen?

Ved hvert skridt, du tager, bliver hælen slået i underlaget med stor kraft og udsættes dagligt for stor belastning. Fodens og underbenets knogler, ledbånd og muskulatur samt hælen er skabt til at balancere kroppen, ligesom de sammen skal sikre en god stødabsorption. Hvis foden udsættes for kraftige belastninger eller belastninger over længere tid, kan der opstå smerter i hælen.

Book tid til en gratis fodanalyse

80% af alle hælsmerter skyldes:

Platfod

Den absolut mest almindelige årsag til hælsmerter mærkes på indersiden af hælen som en strålende smerte frem under hælen og svangen.

Smerten skyldes, at hulfodssenen, der har til opgave at løfte svangbuen op, er betændt på grund af overbelastning. I de værste tilfælde opgiver den helt at fungere.

Ud over hælsmerter kan platfod også give symptomer i form af træthed og i værste fald smerter i fødder, læg, ryg og nakke. Desuden er knyster, forfodsplatfod, hammertæer og smertende eller sovende forfod ofte direkte afledt af den overbelastede hæl og mellemfod.

Hælspore

Betændelse (inflammation) af hulfodssenen (fasciitis plantaris) er af og til forbundet med en hælspore. En hælspore er en knogledannelse, som ses ved langvarig overbelastning af hulfodssenefæstet på hælknoglen. Hælsporen er således en følge af overbelastningsskaden og ikke årsagen hertil. Hvis du først har dannet en hælspore, forsvinder den aldrig. Hælsporen har ingen praktisk betydning og kræver ikke behandling. Hos Sahva kan vi dog gøre meget for at mindske eventuelle smerter, ligesom vi kan være behjælpelige med at forebygge hælspore.

Individuelt indlæg mod hælspore

Et hælspore indlæg giver dig, en effektiv afhjælpning og reducering af smerter, samt ubehag i hælen. Indlægget aflaster det tryk, som din hæl oplever så du igen kan have en hverdag uden smerter.

Bestil tid hos en behandler

Illustration af foden - Sahva

Dette kan Sahva hjælpe dig med

Behandlingen af førnævnte to typer hælsmerter, platfod og hælspore, er i hovedtræk ens: I begge tilfælde er det vigtigt at stabilisere foden, således balance og korrektion af kollapsede knoglestrukturer bliver genskabt.

I praksis opnår du stabilisering ved at gå med et indlæg, der kan sikre din fod den rette balance sammen med en stabil og stødabsorberende sko, der passer til din fod. Herved opnår du som regel, at smerten aftager og med tiden forsvinder. Dine fødder kan nu arbejde balanceret og være det fundament, der sikrer dig en optimal kropsholdning.

Hos Sahva kan du få lavet et individuelt hælindlæg, som effektivt kan lindre smerter forårsaget af fx en hælspore. Hælindlægget støtter og øger fodens komfort, samt forebygger ubalancer.

I begyndelsen kan det være en god idé at sikre stødabsorption af hælen i form af en gel hælkile. Den øger hælhøjden let, og tager derved lidt af trækket væk fra de spændte sener. 

Hos Sahva er personalet specialuddannet i at vejlede omkring valg af indlæg og gode sko, der understøtter dit behov. Vores webshop har et stort sortiment inden for hælaflastning. Du kan altid kontakte os på 7011 0711 hvis du har spørgsmål til et produkt.

Bestil tid hos en behandler
Bestil tid hos en af vores behandlere

Bestil tid hos en af vores behandlere

Ring til vores kundeservice på 7011 0711 Bestil tid