Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Har du brug for et hælindlæg?

Hælindlæg er et indlæg til dine sko. Designet til at optimere din fodkomfort og forbedre din generelle holdning. Indlægget er afgørende for at lindre dine hælsmerter, forbedre din gang og støtte din fod korrekt. Uanset om du lider af smerter i hælen, har brug for stabilisering eller ønsker at forhindre fremtidige fodproblemer, kan et hælindlæg være den ideelle løsning til dine fødder.

Et hælindlæg kan hjælpe på:

 • Hælsmerter: Et hælindlæg kan effektivt lindre smerter forårsaget af forskellige fodlidelser
 • Holdning: Indlægget bidrager til en forbedret kropsholdning og forebygger ubalancer
 • Støtte: Et hælindlæg giver den nødvendige støtte og afhjælper fodproblemer
Bestil tid hos en indlægsspecialist

Hvornår skal man vælge et hælindlæg?

Det er afgørende at vælge et hælindlæg, når du oplever specifikke symptomer eller lidelser. Indlægget kan bl.a. afhjælpe en række fodproblemer fx hælsporer, plantar fasciitis (overbelastet hælben) eller give støtte til en belastet akillessene. Sahvas indlægsspecialister kan hjælpe dig med, at identificere dine symptomer og vise hvordan et hælindlæg kan afhjælpe dine hælsmerter.

80% af alle smerter i hælen skyldes oftes:

 • Hælsporer: Hælindlæg mindsker belastningen og støtter hælen
 • Platfod: Reducér smerte og inflammation med et hælindlæg
 • Akillessene: Belastet muskulatur kan aflastet med et hælindlæg

Læs mere omkring smerter i fødderne

Hælindlæg hjælper på smerter i akillessenen, hælen og hulfoden - Sahva

Vælg et hælindlæg til dit behov

Når det kommer til at vælge det rigtige hælindlæg, er det vigtigt at forstå dine muligheder. Der er to hovedkategorier: individuelle indlæg til større behov og smerter, og standardindlæg til pludselige eller akutte behov.

Individuelle indlæg - til større behov og smerter

Hvad går en fodanalyse ud på?
Når du booker til en gratis fodanalyse og måltagning vil det ca. tage 30 minutter. Indlægsspecialisten vil ofte mærke på dine fødder i forhold til din fodstilling samt undersøge din hud og leddenes bevægelighed - både stående og gående, Hvis det viser sig, at vi kan afhjælpe dine problematikker med et fodindlæg, tager vi et individuelt mål af dine fødder enten ved skumaftryk eller et blåtryk. I særlige tilfælde vælger vi at tage en gipsafstøbning - afhængig af dine fødders behov.

Sammen skaber vi et unikt hælindlæg til dine fødder. Husk på, fodsmerter kan forplante sig til hele kroppen. Vores indlægsspecialist står også klar til at rådgive dig, hvis du har problemer med knæ, hofter, ryg og nakke. 
Vurderer vores indlægsspecialist, at du har behov for et indlæg, tager det kun ca. 7-10 dage før du har dit individuelle indlæg i postkassen.

Individuelt indlæg mod smerter i foden - Sahva

Fordele ved individuelle fodindlæg:

 • Præcis tilpasset dine fodstilling
 • Maksimal støtte og komfort
 • Kan korrigere fejlstillinger og aflaste
Bestil tid til en gratis fodanalyse

Få 50% på par nr. 2

Det gælder uanset om du selv har betalt det første indlæg eller fået det på bevilling. Tilbuddet skal benyttes inden for de første 3 måneder efter første køb.

Over 150 års erfaring

Sahva har mange års erfaring i kroppens bevægelighed. Vi hjælper dig til et liv i bevægelse med hjælpemidler af højeste kvalitet - skabt til dine behov.

Professionel rådgivning

I vores mere end 30 klinikker rundt om i Danmark, møder du Sahvas uddannede indlægsspecialister. Du modtager professionel rådgivning om dine fodproblemer. Sammen finder vi de indlæg, der passer bedst til dine behov.

Standardindlæg - til pludselige eller akutte behov

Et standard hælindlæg til sko er ideelle, når du har brug for hurtig smertelindring. De er alsidige og kan bruges til forskellige fodproblemer, ikke kun til hælsmerter.

Standardindlæg findes i mange forskellige former, nogle indlæg er hårde og faste, andre er blødere. Udforsk vores webshop for et bredt udvalg af standardindlæg - og find en god løsning til dine behov.

Fordele ved standardindlæg:

 • Hurtig løsning til akutte fodsmerter
 • Passer til de fleste sko
 • Købes online

Se vores udvalg af standard fodindlæg og aflastning

Sahva har flere forskellige standardindlæg til dine sko

Kan man få tilskud til hælindlæg?

Gennem din læge og kommune kan du modtage en bevilling på individuelle indlæg. Hvis kommunen ikke mener du opfylder betingelserne for at modtage indlæg på bevilling, har du altid mulighed for at købe dem direkte hos Sahva.
Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få en tilskudssats på op til 200 kr. pr. indlæg (400 kr. pr. par).

Et individuelt indlæg som er skabt kun til din fod og fås i flere varianter. Priserne ligger fra 1.600 kr. inkl. gratis tilretning.

Læs mere om tilskud til individuelle fodindlæg hos Sygeforsikring Danmark her

Hvilke materialer benytter vi i vores indlæg?

Vores individuelle indlæg fremstilles i EVA-materiale* i den hårdhed tilpasset dine behov. Indlæggene har en antibakteriel overflade. Dine indlæg holder ca. et år ved almindelig brug – forudsat at dine fødder ikke forandrer sig væsentligt. For børn, der vokser, bør indlæggene skiftes oftere. Det er vigtigt, at du vedligeholder dine indlæg og løbende tjekker dine fødder for trykmærker – særligt hvis du er diabetiker.

Vedligeholdelse

Tag jævnligt dine indlæg ud af skoene, så de kan rengøres og tørres. Tør ikke indlæggene ved en direkte varmekilde. Du kan rengøre dine indlæg med et desinfektionsmiddel til tekstiler eller en fugtig klud tilsat lidt sæbe.

Skovalg

Det er vigtigt, at fod, indlæg og sko arbejder optimalt sammen. Sammen med din indlægsspecialist har du fået fremstillet individuelle indlæg, som korrigerer, aflaster og støtter din fod optimalt. Derfor er det vigtigt, at dine sko og indlæg passer sammen, og at der er god plads til indlæggene. Hvis du er i tvivl om dine indlæg og sko passer sammen, kan du tage dine sko med til din næste konsultation og få vejledning af din indlægsspecialist.

*EVA-materiale, er et sammensat skum materiale af ethylen (E) og vinylacetat (VA). Vi anvender EVA-materiale da det både er et let produkt og samtidig kan genanvendes.

Har du spørgsmål til hælindlæg?

Har du spørgsmål til hælindlæg?

Ring til kundeservice på 7011 0711 Kontakt os