Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hælpuden

Book tid til en gratis fodanalyse

Hvad er hælpuden?

Under hælen findes en fedtpude, der fungerer som beskyttelse og stødabsorption for hælknoglen. Det er fedtpuden, der giver hælen sin runde facon.

Smerter i hælpuden

Smerter i hælpuden kan opstå ved gentagne hårde belastninger som for eksempel ved løb eller spring, hvor der landes på hælen. Smerter kan også opstå ved hårde belastninger i sko uden stødabsorbering.

Årsager til smerter i hælpuden

I enkelte tilfælde kan fedtpuden helt ødelægges, hvis den udsættes for et meget kraftigt slag for eksempel fald fra større højde. I de tilfælde, hvor fedtpuden er ødelagt, ses en udposning af fedtpuden på siderne af hælen.

Dette bør du gøre ved smerter i hælpuden

Oplever du smerter i hælpuden, så bør du straks stoppe med den aktivitet, der udløser smerten. Smerterne er tegn på, at hælpuden har brug for aflastning og hvile.

Dette kan Sahva hjælpe med

Hos Sahva finder du en række hjælpemidler, der kan afhjælpe og forebygge smerter i hælpuden.

Hælindlæg

Indlægget er ud fra dit fodaftrykket, specialdesignet til at aflaste øge din fods komfort hvis du oplever smerter i hælpuden. Vores indlægsspecialister rådgiver dig mod det helt rigtige indlæg, for at give dig den helt rigtige støtte og lindring af smerter.

Hælkop

En silikone hælkop er et støddæmpende hælkile, som du indsætter i skoens hæl oven på indlægget. Hælkoppen har høje kanter, der hjælper med aflastning på siden, men også med at samle fedtpuden under hælbenet.

Book tid til et hælindlæg

Illustration af mellemfod - Sahva

Mellemfoden

Af naturlige årsager kan de problematikker, som er forårsaget af hul-eller platfødder, også medføre svære mellemfodssmerter, idet knoglerne står ude af balance i forhold til hinanden, og dermed trykker og skurer uhensigtsmæssigt mod hinanden - se tegningen nedenfor af disse kubeformede knogler. Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, at det går gruelig galt med ”mekanikken”, hvis de skubbes ud af position.

Bestil tid hos en af vores behandlere

Bestil tid hos en af vores behandlere

Ring til vores kundeservice på 7011 0711 Bestil tid