Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Kompressionsmaskinen gav Gitta livskvaliteten tilbage

 

Gitta fik lymfødem for 10 år siden efter en operation mod modermærkekræft på underbenet. For at sikre, at kræften ikke havde spredt sig, fjernede lægen to af hendes lymfer. Lymfødem er en kronisk lidelse, der opstår, fordi funktionen i lymfesystemet er nedsat. Lidelsen viser sig som en vedvarende hævelse af især arme eller ben. Siden operationen er Gitta blevet behandlet mod lymfødem med en kompressionsstrømpe, som hjælper den uønskede væske i benet tilbage til resten af kroppen.

I starten af år 2018 blev Gitta opereret i sit knæ. I den forbindelse hævede knæet og hendes lymfødem blev værre. Det resulterede i, at hun ikke længere kunne få sin kompressionsstrømpe på. ”Mit ben blev ekstra stort og hævet, fordi jeg ikke kunne bruge min strømpe, og efter kort tid blev det stenhårdt og virkelig spændt. Det gjorde ondt og især mit lår var virkelig ømt,” husker Gitta. Hun kontaktede derfor sin fysioterapeut, som anbefalede hende at prøve en kompressionsmaskine som behandlingsmetode.

En maskine til forskel

Gitta fik en tid hos Sahvas fysio- og lymfeterapeut, der tilså benet og behandlede det i en kompressionsmaskine. ”Da jeg fik mit ben ud af maskinen var det dejlig blødt og føltes let,” fortæller Gitta. Hun lejede en kompressionsmaskine med hjem i nogle dage, og det gav hende livskvaliteten tilbage. Smerterne forsvandt, da hævelsen og spændingerne aftog som følge behandlingen. Efter kort tid kunne hun komme i sin kompressionsstrømpe igen.

I dag bruger Gitta kompressionsmaskinen 1-2 gange dagligt i 35 minutter af gangen. Om dagen har hun sin kompressionsstrømpe på. ”Min mobilitet er blevet meget bedre. Nu kommer jeg ud igen. Før var der mange ting, som jeg ikke havde lyst til at foretage mig, fordi det var anstrengende og gjorde ondt – og jeg blev irriteret. Jeg meldte fra til mange ting. Bare det at gå på arbejde var rigeligt for mig. Nu kan jeg træne, gå i haven og besøge mine venner. Vil jeg i sommerhus, så tager jeg bare maskinen med. Den er lille og mobil,” forklarer Gitta.

Når hun kommer hjem fra arbejde sætter hun sig med maskinen i sofaen, mens hun læser en bog eller kigger på mobiltelefonen. ”Jeg har maskinen stående ved sofaen. Den fylder ikke noget, og det er ikke besværligt at sætte den til. Og så kan den hurtigt komme ind under sofaen, hvis jeg skal have gæster,” griner hun.


Har du spørgsmål eller brug for vejledning omkring kompressionsmaskinerne?

Kontakt os