Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Kompressionsstrømper til ben

Du kan have brug for kompressionsstrømper ved fx ved blodpropper, åreknuder, hævelse eller ved graviditet.
Uanset om du har brug for kompressionsstrømper til medicinske formål eller ønsker, at opleve de mange fordele ved forbedret blodcirkulation og komfort, er vi her for at hjælpe dig. Lad os sammen finde den perfekte løsning, der passer til dine behov og ønsker. Book en konsultation og få lavet en gratis måltagning til kompressionsstrømper samt bliv vejledt omkring ansøgningsproceduren.

Der kan være mange grunde til, at du skal bruge kompressionsstrømper, og der kan opstå mange spørgsmål til både behandlingsforløbet og strømperne. Hvordan virker de? Hvordan tager jeg strømperne på? Kan jeg få dem i flere farver? Skal jeg selv betale? 

Bestil tid online til måltagning (gratis)

Kompressionsstrømper - Sahva

Hvad er forskellen på kompressionsstrømper og støttestrømper?

Den nemmeste måde at skelne mellem støttestrømper og kompressionsstrømper er, at:

  • Kompressionsstrømper er til syge ben, som kræver behandling. Kompressionsstrømper er lægeordinerede, og laves derfor primært i  Sahvas klinikker.
  • Støttestrømper er til raske ben og skal forebygge skader. Du kan købe støttestrømper på  Sahvas webshop.
Læs mere om forskellen på kompression- og støttestrømper

Kompressionsstrømper til ben opdeles således:

Klasse I
Den kompressionsstrømpe, der ligger tættest på støttestrømpen og ”strammer” mindst af de forskellige typer kompressionsstrømper. Laveste trin inden for behandlingsstrømper.

Klasse II og III
Kompressionsstrømper, der anvendes til patienter med skader eller defekter i de dybe vener efter en årebetændelse. Strømperne kan effektivt hindre hævelse og udvikling af venøse bensår.

Klasse IV
Kompressionsstrømper, som næsten kun bruges til behandling af sygdomme i lymfesystemet, lymfødemer. Strømperne findes i flere længder fra tæerne til lige under knæet eller midt på låret, og de findes også som strømpebukser.

Hvordan ansøger jeg om kompressionsstrømper? 

Nogle kompressionsprodukter kan man ansøge om tilskud til ved ens kommune, men alle produkter kan også købes via egenbetaling. Du har frit leverandørvalg, og du kan altid vælge Sahva, når du skal have kompressionsstrømper.

Det kan godt virke uoverskueligt hvordan du skal ansøge om et hjælpemiddel. 
Du kan få bevilget minimum to par kompressionsstrømper om året af kommunen. For at bevare strømpernes kompression skal de vaskes efter hver brug. Med kun to par kompressionsstrømper kræver det, at du vasker et par hver eneste dag. Du har altid mulighed for at tilkøbe et tredje par kompressionsstrømper og gøre din hverdag lettere - tal med din behandler.

Læs her om de tre trin du skal igennem for at ansøge

Kompressionsstrømper er typisk til ben, som kræver særlig behandling. Der findes også kompression til arme, hænder, hoved og genitalier. Vores kompressionsstrømper er lægeordinerede og fås primært på bevilling. På vores webshop tilbyder vi et lille sortiment af udvalgte kompressionsstrømper til behandling af DVT (blodprop i benene) og graviditetsgener. Vi anbefaler kun at købe kompressionsstrømper på webshoppen efter samtale med egen læge.

Lad vores behandlere hjælpe dig

Lad vores behandlere hjælpe dig

Bestil din tid selv eller ring 70110711 Book online