Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Støttestrømper, rejsestrømper, løbestrømper, kompressionsstrømper og lymfødemstrømper - hvad skal du vælge?

Der kan være mange grunde til at bruge særlige strømper. Men hvad er egentlig forskellene?

Forbedrer blodets tilbageløb til hjertet

Overordnet set skelner vi mellem kompressionsstrømper og støttestrømper. Begge typer har til formål at presse musklerne og veneklapperne i benene sammen og dermed forbedre blodets tilbageløb til hjertet og transporten af væske gennem lymfekarrene.

Forskellen på kompressionsstrømper og støttestrømper

Den nemmeste måde at skelne mellem støttestrømper og kompressionsstrømper er, at:

  • Støttestrømper er til raske ben og skal forebygge skader. Du kan købe støttestrømper på Sahvas webshop. 
  • Kompressionsstrømper er til syge ben, som kræver behandling. Kompressionsstrømper er lægeordinerede, og laves derfor primært i Sahvas klinikker.

Støttestrømper til forebyggelse

Edith tager kompressionsstrømper på

Støttestrømper bruges blandt andet til forebyggelse af blodpropper og åreknuder for eksempel hos gravide, men også til at reducere risikoen for blodpropper hos nyligt opererede eller sengeliggende patienter. Støttestrømper er nemme at få på. 

Støttestrømper til rejser

Støttestrømperne kan også bruges til at forhindre hævelser og uro i benene ved længere bil -eller flyrejser og stående arbejde. Strømperne går også under navnet ”flystrømper” eller ”rejsestrømper”. 

Kompressionsstrømper er lægeordinerede

Kompressionsstrømper anvendes altid til forebyggelse af blodpropper i de dybe vener. Hvis lægen vurderer, at din lidelse er kronisk og kræver behandling, skal du bruge kompressionsstrømper, og du kan søge bevilling af strømperne hos din kommune. Læs mere om hvordan du ansøger

Kompressionsstrømper opdelt i klasser

  • Klasse I Den kompressionsstrømpe, der ligger tættest på støttestrømpen og ”strammer” mindst af de forskellige typer kompressionsstrømper. Laveste trin indenfor behandlingsstrømper.
  • Klasse II og III Kompressionsstrømper, der anvendes til patienter med skader eller defekter i de dybe vener efter en årebetændelse. Strømperne kan effektivt hindre hævelse og udvikling af venøse bensår.
  • Klasse IV Kompressionsstrømper som næsten kun bruges til behandling af sygdomme i lymfesystemet, lymfødemer. Strømperne findes i flere længder fra tæerne til lige under knæet eller midt på låret, og de findes også som strømpebukser. 

Denier angiver strømpernes tykkelse

Denier er et mål for tekstilfibrenes tykkelse pr. længdeenhed. Sahva sælger fortrinsvis støttestrømper i 140 denier. Det betyder, at de er så tynde, at de ligner almindelige strømper. Kompressionsstrømper har langt højere denier qua den kraftigere kompression.

Kompressionsstrømper er svære at få på

Kompressionstrømper er ofte fremstillet af elastiske tråde af naturgummi eller kunstgummi. De sidder meget stramt og kan være besværlige at få på. Der findes dog flere typer af redskaber og hjælpemidler, der kan gøre det nemmere. Se mere her!

Strømpepåtager - strømpeaftager

 

Bestil tid til konsultation

Eksempler på strømper i webshoppen - Sahva