Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Kompressionsmaskine med flere brugsmuligheder

Mange er vant til en hverdag, hvor almindelige gøremål er problemfri og nemme at gå til. Det er ikke situationen for Alexander Elkær Andersen Ibsen, som har Duchennes muskeldystrofi – en bestemt type af muskelsvind. 

 

     (Klik på pilene eller kør billederne til siden for flere billeder)

Alexander er 25 år gammel og er studerende på Aalborg universitet, hvor han læser sin kandidat i interaktionsdesign. Hans muskelsvind gør, at han til dagligt er nødt til at bruge en elektrisk kørestol. Almindelige bevægelser og opgaver, som de fleste klarer på autopilot, er umulige for Alexander at udføre, derfor har han en hjælper, som sørger for ham. De mange passive timer i en kørestol skaber væskeophobninger i hans ben (inaktivitetsødem), som hæver op og er meget generende i Alexanders dagligdag. For at mindske hævelserne og gøre hverdagen nemmere for ham, har Sahva anbefalet Alexander at bruge en kompressionsmaskine til at drænere væsken i benene.

Indflydelse på hverdagen

Da Alexander begyndte at bruge kompressionsmaskinen, kunne han se virkningen med det samme ”Det var allerede efter den første dag, jeg prøvede den, at jeg kunne se, at den var med til at fjerne de der hævelser”, siger han. Alexanders succes med maskinen gør, at han har fortsat med at bruge den. Han fortæller; ”det er jo ikke en mirakelkur, men det har stadig en effekt” og henviser til, hvordan nogle hverdagsting er blevet mindre uoverskuelige for ham, efter at han begyndte at bruge kompressionsmaskinen. Det er blandt andet blevet nemmere for hans hjælper at give ham sko, bukser og strømper på, fordi maskinen mindsker væskeophobningerne i Alexanders ben. Generelt oplever han, at maskinen giver ham en væsentlig funktionsforbedring. Især muligheden for at bevæge benene, så han kan ændre deres position i kørestolens fodstøtter uden at kæmpe med tunge, væskefyldte ben, har ændret Alexanders hverdag.

Kontinuitet er vejen til succes

Selvom kompressionsmaskinen ikke kan fjerne Alexanders problem fuldkomment, er den med til at give ham væsentlige forbedringer - både i forhold til funktion og fleksibilitet. Han har endda ladet et par af sine venner, som også har muskelsvind, prøve maskinen en enkelt gang – ”det virkede de glade for”, fortæller Alexander. Han tøver heller ikke, da han fortæller, at han vil anbefale en kompressionsmaskine til andre med muskelsvind, som er generet af væskeophobninger. Han lægger desuden vægt på, at kontinuitet er vejen til succes; ”Det har en god effekt, og man skal bare bruge maskinen kontinuerligt for, at det har den effekt”. Derfor er en enkelt gang i kompressionsmaskinen altså ikke nok til at mindske generne ved væskeophobning som konsekvens af muskelsvind. Det kræver et forløb, hvor kompressionsmaskinen bruges dagligt – og gerne i kombination med kompressionsstrømper. Alexander er selv blevet anbefalet at bruge maskinen to gange 30 minutter dagligt, og han mærker en markant forskel, hvis han glemmer at bruge den i et par dage.

Minimal indsats, stor effekt

Maskinen har givet Alexander muligheden for at mærke store forbedringer gennem en minimal indsats, og det giver ham markant funktionsforbedring i dagligdagen. Kompressionsmaskiner bruges ikke normalt i forbindelse med muskelsvind, men Alexanders historie viser, at de kan være nyttige i flere sammenhænge.

Er du blevet inspireret af Alexanders historie, og vil du høre mere om kompressionsbehandling, er du altid velkommen til at kontakte Sahva.

Kontakt os