Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Svangstøtte indlæg

Et svangindlæg er specialdesignet til at støtte og løfte din nedsunkne svang i foden. Smerter i svangen kan være en ulidelig gene at leve med i hverdagen. Heldigvis er der hjælp til dig, der har ondt i fødderne, og hvor smerterne er lokaliseret til svangsenen og undersiden af foden. Indlægget til svangen adskiller sig væsentligt fra et hælindlæg, da det primære fokus er at korrigere svangen og forbedre fodens biomekanik. Et svangindlæg kan afhjælpe dine smerter, forbedre holdning og generelt øge komforten ved daglig bevægelse.

Et svangstøtteindlæg hjælper med:

 • at aflaste trykket på svangen.
 • at korrigere dine fødder som lider af overpronation, hvilket er en almindelig årsag til smerter i foden.
 • at støtte svangen kan et svangstøtte indlæg forbedre din kropsholdningen og forebygge andre smerter i knæ eller ryg.
Book tid til et svangstøtte indlæg

Forskellen på en "normal" og en nedsunken svangbue der kan resultere i smerter - Sahva

Hvad er en nedsunken svang?

En nedsunken svang opstår, når din svangbue på indersiden af foden falder ned og mister sin naturlige bue. Svangen falder ned som et resultat af, at dine muskler og sener er blevet svage. Dette kan forekomme på grund af forskellige faktorer, herunder alder, vægt, eller langvarig belastning af fødderne.

En nedsunken svang kan give smerter i foden, især ved langvarig stående stilling eller ved aktivitet.
Det kan også resultere i problemer som  hælspore (plantar fasciitis)og smerter i knæ, hofte og ryg.

Årsager til nedsunken svang

Typiske årsager til en nedsunken svang kan skyldes overvægt, overbelastning af fødderne, dårligt fodtøj og genetiske faktorer. Den manglende støtte til svangen kan føre til dens gradvise nedbøjning og dermed kræve behovet for et svangstøtte indlæg for at give dine fødder støtte og aflastning, samt reducerer smerterne som kommer af den nedsunkne svang. 

Overbelastning af svangen
Overbelastning af svangen kan føre til svangsenebetændelse, også kendt som Plantar Fasciitis. En inflammation i svangen opstår, når foden bliver udsat for en overbelastning. Denne betændelsestilstand vil ofte blive forvekslet med hælspore, men disse to er dog ikke helt det samme. Her er det særligt forkerte sko eller en øget træningsmængde på kort tid, der kan resultere i inflammation under foden. Typisk udvikles dette ikke over én eller flere dage, men over en længere tidsperiode, hvis overbelastningen fortsætter. Derfor er det væsentligt at få undersøgt dine fødder grundigt, hvis du oplever fodsmerter i forbindelse med din træning eller under almindelig bevægelse. 

Et indlæg til dine sko kan hjælpe med at give dig den rette støtte, så du træder mere præcist med foden under bevægelse. Det samme gør sig gældende for dit fodtøj, hvor du altid købe en komfortsko, der passer til din pronation og hælbelastning under din træning. Rummelige sko er også med til at mindske risikoen for blandt andet knyster og overbelastningsskader på siden af foden.

Symptomer på nedsunken svang

 • Foden falder indad og skaber overpronation
 • Generelle smerter i fødder, knæ, hofte og ryg
 • Træthed eller ømhed i fødderne ved langvarig stående
 • Problemer med balance eller kropsholdning
 • Mulig udvikling af andre fodrelaterede problemer såsom  hammertåeller  hælsporer

Vælg svangindlæg til dit behov

Et svangstøtte indlæg giver dig mulighed for, at give dine fødder den helt rigtige aflastning og støtte. Fødder er ikke ens, du kan med et svangstøtte indlæg få korrigeret fodens stilling, så du kan undgå smerter i fødder, knæ og ryg. Alt sammen fordi indlægget er individuelt lavet ud fra din fodstilling.

Individuelle indlæg til svangstøtte - til større behov

Individuelle indlæg tilbyder skræddersyet støtte, der passer perfekt til din fodstruktur og behov. Fremstillet i EVA-materiale kan du få tilpasset indlæggets hårdhed, så de passer til dine behov.

Fordele ved individuelle svangindlæg:

 • Støtte og aflastning af svangen
 • Individuel tilpasset dine fødder
 • Kan reducere smerter i knæ, hofte og ryg

Book en tid til måltagning af et individuelt indlæg til dine behov! Du får en gratis fodanalyse og bliver rådgivet af vores indlægsspecialister.

Book tid til en gratis fodanalyse

Individuelle indlæg kan tilpasses de fleste sko - Sahva

Landsdækkende service

Sahva er Danmarks største udbyder af kropsbårne hjælpemidler. Du kan finde os i én af vores 30 klinikker fordelt over hele landet.

Vi hjællper årligt 14.000

Hos Sahva hjælper vi årligt over 14.000 danskere med individueller fodindlæg. Book en gratis tid til fodanalyse.

Få 50% på par nr. 2

Du får par nummer to til havl pris. Det gælder uanset, om du selv betaler det første par indlæg, eller hvis de er købt på bevilling. Dette gælder kun køb på samme ordre.

Standardindlæg til pludselige eller akutte behov

Standard svangstøtteindlæg tilbyder øjeblikkelig støtte og komfort til dem, der har brug for en hurtig løsning. De er nemme at bruge og passer til de fleste sko.

Fordele:

 • Øjeblikkelig tilgængelighed for akutte behov
 • Passer til de fleste sko og fodtyper
 • Overkommelig løsning for midlertidig lindring af smerter og ubehag.

Se vores udvalg af standardindlæg i vores webshop

Kan man få tilskud til svangindlæg

Gennem din læge og kommune kan du modtage en bevilling på individuelle indlæg. Hvis kommunen ikke mener du opfylder betingelserne for at modtage indlæg på bevilling, har du altid mulighed for at købe dem direkte hos Sahva.

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få en tilskudssats på op til 200 kr. pr. indlæg (400 kr. pr. par). Et individuelt indlæg som er skabt kun til din fod og fås i flere varianter. Hos Sahva starter priserne ved 1.950 kr. inkl. gratis tilretning.

Læs mere om tilskud til individuelle fodindlæg hos Sygeforsikring Danmark.

Behandling af nedsunken svang

Har du nedsunken svang og oplever daglige smerter, så er en vigtig del af behandlingen aktiv hvile. Aktiv hvile kan opnås gennem et individuelt indlæg, lavet til dine fødder med henblik på at støtte og aflaste svangen, så fodens optimale stilling opnås.
Bestil en gratis fodanalyse i én af vores over 30 klinikker nær dig!

Behandling gennem træning

Træning af muskler og led i foden, er ligeledes også en vigtig del af behandlingen mod nedsunken svang, eftersom muskler og led i foden typisk er blevet svage. Fodøvelser kan derudover også være smerte lindrende.

Se 5 nemme fodøvelser

Book tid til en gratis fodanalyse
Har du spørgsmål til et svangstøtte indlæg?

Har du spørgsmål til et svangstøtte indlæg?

Ring eller skriv til vores kundeservice Kontakt os