Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

OH5 proteseknæ med IKF adapter

fra Össur

Hydraulisk polycentrisk knæled til den mellem- og højaktive bruger. Afhængig af hylsterkoblingen kan knæet bruges både til lårbenamputerede (TF) og til brugere, der er amputeret gennem knæet (KD). Styringen af svingfasen understøttes aktivt af et integreret hydraulisk system. Fleksion og ekstension kan indstilles til brugerens behov ved hjælp af tre ventiler. Standfasen sikres med den polyaksiale konstruktion. Den giver høj sikkerhed under gang og muliggør en proteseopbygning uden afkortning.

 • Geometrisk opbygning
  For langt de fleste knæled opretholdes sikkerheden i standfasen på grund af knæleddets placering i forhold til kroppens tyngdepunkt. Er kroppens tyngdepunkt foran knæleddets omdrejningscentrum, vil knæleddet forblive sikkert, men flyttes vægten bagved omdrejningscentrummet, vil knæleddet bøje, medmindre det er udstyret med en form for låsemekanisme. En sådan låsemekanisme kan være enten mekanisk eller mikroprocessorstyret.

  Rent geometrisk kan knæleddene opdeles i to kategorier:
  1) Monocentriske knæled har ét omdrejningspunkt
  2) Polycentriske knæled har flere omdrejningspunkter

 • Polycentrisk knæled
  Omdrejningen finder sted på flere led-akser i dette knæled. Polycentriske knæled er specielt egnede til lange benstumper, idet underbenet glider ind under låret, når det bøjes, og dermed opnår man en mere korrekt siddeposition. Det samme er faktisk gældende for et helt almindeligt, biologisk knæled. Her glider underbenet også ind under lårbenet. Polycentriske knæled har en tendens til at være mere mekanisk stabile grundet deres opbygning, hvor omdrejningspunktet kommer længere bagud sammenlignet med de fleste monocentriske knæled.

 • Knæled med pneumatisk ekstensions- og fleksionsmodstand
  Her styres svingfasen ved hjælp af to servo-ventiler og lufttryk. De to ventiler kan justeres separat, og det er derfor muligt at bremse bøjningen af knæleddet uafhængigt af bremsningen af fremsvinget. Det vil derfor være muligt at justere knæleddet, så der opnås symmetrisk svingfase. Pneumatikken har dog den begrænsning, at det er forholdsvist let at komprimere luften i det lukkede kredsløb, og det vil derfor primært være anvendeligt til den mellemaktive protesebruger. Bliver brugeren mere aktiv, vil det føles som at skulle ”vente på knæleddet”, da det bliver for langsomt. Hvis dette er tilfældet, skal der i stedet vælges knæled med hydraulisk svingfasestyring.

 • Kan anvendes til cykling med forbehold. Kontakt din bandagist.

 

 • Model: OH5
 • Sikkerhed i standfasen: Geometrisk opbygning, polycentrisk.
 • Svingfasestyring: Pneumatiskstyret fleksions- og ekstensionsmodstand, som indstilles mekanisk til en selvvalgt ganghastighed via 2 uafhængige servoventiler.
 • Type: Mekanisk
 • Maksimal flektionsvinkel: 150°
 • Vægt: 830 g