Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

KFM1 Balance proteseknæ

fra Össur

Polycentrisk knæled til protesebrugere, der er amputeret gennem knæleddet (KD). Lås kan aktiveres. Velegnet til førstegangsbrugere, der har brug for høj grad af sikkerhed.

 • Polycentrisk knæled
  Omdrejningen finder sted på flere led-akser i dette knæled. Polycentriske knæled er specielt egnede til lange benstumper, idet underbenet glider ind under låret, når det bøjes, og dermed opnår man en mere korrekt siddeposition. Det samme er faktisk gældende for et helt almindeligt, biologisk knæled. Her glider underbenet også ind under lårbenet. Polycentriske knæled har en tendens til at være mere mekanisk stabile grundet deres opbygning, hvor omdrejningspunktet kommer længere bagud sammenlignet med de fleste monocentriske knæled.

 • Knæled med mekanisk lås
  Dette knæled går fysisk ind og låser knæleddet, så det ikke kan bøje, medmindre der bliver trukket i et udløserkabel, hvorefter leddet åbner, og man kan sætte sig ned. under gang vil knæleddet aldrig kunne åbne, og man er således nødsaget til at gå med strakt ben.

 • Knæled med ekstensionsassist
  Ekstensionsassisten hjælper med at svinge benet frem under svingfasen, så knæleddet blive strakt ud. Det benyttes primært til brugere, der har nedsat muskelstyrke, og som derfor ikke selv kan svinge benet frem til strakt position inden foden sættes i jorden. Det er vigtigt, at knæleddet bliver strakt inden protesen sættes i jorden, da den ellers ikke kan opretholde sin sikkerhed i standfasen. Ekstensionsassisten kan indstilles, så den passer til den enkeltes muskelstyrke og behov for assistance i bevægelsen.

 • Knæled med mekanisk ekstensions- og fleksionsmodstand
  Ved mekanisk ekstensions- og fleksionsmodstand vil man ofte gå ind og tilføje lidt ekstra friktion på selve led-aksen. Dette er for at forhindre, at knæet bøjer for let. Det er forholdsvis svært at differentiere modstanden, og derfor vil samme modstand være gældende i både fleksion og ekstension. Dette knæled henvender sig mest til protesebrugeren med begrænset gangdistance og -hastighed, da det ved hurtigere ganghastighed vil være svært at opnå en symmetrisk svingfase.

 • Model: KFM1
 • Sikkerhed i standfasen: Geometrisk opbygning, polycentrisk. Mekanisk lås kan monteres.
 • Svingfasestyring: Med ekstensionsassist og med mekanisk fleksions- og ekstensionsmodstand, som indstilles via stilleskrue, der øger friktionsmodstanden på ledakslen.
 • Type: Mekanisk
 • Maksimal flektionsvinkel: 150°
 • Vægt: 770 g