Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Proteseknæ

Proteseknæ/proteseknæled kan deles ind i fire forskellige grundtyper, som igen omfatter en lang række variationer inden for hver kategori. Dertil kommer en slags femte type, Microprocessorstyret knæ, som er helt sit eget. Knæ deles ind i typer efter den stabilitet, der er i selve knæet.

  • Microprocessorstyret knæ (computerknæ)

I et microprocessorstyret knæ sidder en mikroprocessor som styrer knæet til perfektion. Hvert enkelt knæ bliver programmeret til den specifikke bruger, og det både styrer og tilpasser sig forskellige situationer, så brugeren ikke skal tænke over de typer underlag og terræn, vedkommende bevæger sig på.

  • Hydraulisk/pneumatisk knæ med sving- og standkontrol

Denne type nærmer sig ligheden med et anatomisk knæ. Hydro er olie og pneuma er luft. De bedste typer inden for denne type knæ kan indstilles så godt til brugeren, at det kan lade sig gøre at gå op og ned af trapper og gå hen af fortovet uden det kan ses, at man har en protese. Det er nødvendigt, at brugeren har en god muskulatur i stumpen og en fin balance for at kunne styre denne type knæ.

  • Hydraulisk/pneumatisk knæ med svingkontrol

Dette knæ styres af en pumpe, som enten er olie- eller luftstyret. Leddet styrer kun selve svinget fremad og kræver derfor en god muskulatur i brugerens stump for at kunne styre knæet. Ligeledes er det også en forudsætning for denne type knæ, at brugerens balance og koordination er god. Der kommer altså mindre stabilitet fra selve knæet og mere styring fra brugeren, som derfor får mulighed for at være mere aktiv.

  • Frileddet knæ

I denne type knæ er leddet løst og kræver lidt mere af brugeren end det låste knæ. Der sidder en mekanisk frembringer i knæet, der sikrer, at benet bliver ført frem, hver gang man tager et skridt. Når der kommer belastning på hælen, kan det ikke bukke, før man når hen over tåen, hvorefter det bukker og gør klar til næste skridt fremad. Et frileddet knæ er til brugere med behov for høj stabilitet og bevægelse.

  • Låst knæ

Denne type knæ er låst hele tiden, når brugeren går på protesen. Der er med andre ord tale om et stift ben. Når brugeren skal sidde, udløser vedkommende manuelt låsemekanismen. Et låst knæ er typisk til brugere, der har dårlig balance og koordination.

Spørg bandagisten

Nedenfor er et udpluk af de proteseknæ vi har i sortiment. Der findes et utal af proteseknæ, og din bandagist vil ud fra dine behov sammensætte de rette komponenter til din protese. Spørg din bandagist, hvis du har spørgsmål om proteseknæ.

X
X