Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

OHP3 proteseknæ med IKF adapter

fra Össur
Hydropneumatisk (kombination af pneumatisk og hydraulisk) polycentrisk knæled til den mellem- og højaktive bruger.  Det er et flerakset polycentrisk knæled med en stabil stelkonstruktion af aluminium. Afhængig af hylsterkoblingen kan knæet bruges både til lårbenamputerede (TF) og til brugere, der er amputeret gennem knæet (KD). Styringen af svingfasen understøttes aktivt af den indbyggede pneumatik (højtydende). Fleksion og ekstension kan indstilles.
 • Polycentrisk knæled
  Omdrejningen finder sted på flere led-akser i dette knæled. Polycentriske knæled er specielt egnede til lange benstumper, idet underbenet glider ind under låret, når det bøjes, og dermed opnår man en mere korrekt siddeposition. Det samme er faktisk gældende for et helt almindeligt, biologisk knæled. Her glider underbenet også ind under lårbenet. Polycentriske knæled har en tendens til at være mere mekanisk stabile grundet deres opbygning, hvor omdrejningspunktet kommer længere bagud sammenlignet med de fleste monocentriske knæled.

 • Knæled med pneumatisk ekstensions- og fleksionsmodstand
  Her styres svingfasen ved hjælp af to servo-ventiler og lufttryk. De to ventiler kan justeres separat, og det er derfor muligt at bremse bøjningen af knæleddet uafhængigt af bremsningen af fremsvinget. Det vil derfor være muligt at justere knæleddet, så der opnås symmetrisk svingfase. Pneumatikken har dog den begrænsning, at det er forholdsvist let at komprimere luften i det lukkede kredsløb, og det vil derfor primært være anvendeligt til den mellemaktive protesebruger. Bliver brugeren mere aktiv, vil det føles som at skulle ”vente på knæleddet”, da det bliver for langsomt. Hvis dette er tilfældet, skal der i stedet vælges knæled med hydraulisk svingfasestyring.

  Knæled med hydraulisk ekstensions- og fleksionsmodstand
  Her styres svingfasen ved hjælp af to servo-ventiler og hydraulik. De to ventiler kan justeres separat, og det er derfor muligt at bremse bøjningen af knæleddet uafhængigt af bremsningen af fremsvinget. Det vil derfor være muligt at justere knæleddet, så der opnås symmetrisk svingfase. Selve styresystemet vil være stærkt nok til at styre fremsvinget for protesebrugeren, men da de to ventiler indstilles manuelt til en given ganghastighed og vægt på fodtøj, kan protesebrugeren – der går med meget varierende ganghastighed og fodtøj med forskellig vægt – stadig føle sig begrænset.

  Hvis dette er tilfældet, vil det være fornuftigt med et mikroprocessorstyret knæled, der tilpasser sig til den givne situation, hvad angår hastighed og vægt på fodtøj.

 • Kan anvendes til cykling med forbehold. Kontakt din bandagist.

 

 • Model: OHP3
 • Sikkerhed i standfasen: Geometrisk opbygning, polycentrisk.
 • Svingfasestyring: Hydrauliskstyret fleksions- og ekstensionsmodstand, som indstilles mekanisk til en selvvalgt ganghastighed, via 2 uafhængige servoventiler.
 • Type: Mekanisk
 • Maksimal flektionsvinkel: 150°
 • Vægt: 875 g