Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

3B5-3 Genium X3 proteseknæ

fra Ottobock

Microprocessorstyret knæled for den mellem- til højaktive bruger. Robust knæ der er vejr- og vandbestandig og med udvidet funktionalitet blandt andet med trappefunktion - op og ned, skridt over skridt, OPG (Optimised Physiological Gait) funktion som giver mere energieffektiv og korrekt gang med varierende ganghastigheder og 'Stumble Recovery' i hele svingfasen. Fem MyModes med mulighed for brugerdefineret aktivitet fx. cykling, ståfunktion, langrend el.lign.

 • Monocentrisk knæled
  Dette knæled er opbygget omkring en enkelt led-akse, hvilket betyder, at knæleddet kan sammenlignes med et almindeligt hængsel-led.
  Når kroppens tyngdepunkt kommer bagved omdrejningspunktet, vil knæleddet bøje, medmindre der aktivt modarbejdes. På nuværende tidspunkt er alle de mikroprocessorstyrede knæled enkelt-akslede og det samme gælder for de fleste knæled med friktionsbremse.
 • Mikroprocessorstyrerede knæled
  Ofte vil sikkerheden i standfasen ved de mikroprocessorstyrede knæled være styret ved hjælp af en vægtsensor, så knæleddet låses, når protesen belastes. Dette kan gøres ved hjælp af hydraulik og servo-ventiler – eller ved brug af en aktuator (elektrisk styreenhed). 

  Ved hjælp af gyroskop, accelerometer (accelerations-måling) og vægtsensor er det samtidig muligt at sætte sig ned i en stol med ligelig belastning på begge ben, for dermed at aflaste kroppen. Ligeledes kan visse af disse knæled sikre, at der opnås naturlig gang på trapper, skrånende underlag og lignende.
  Kort sagt skaber mikroprocessorstyrede knæled sikkerhed i standfasen under situationer som ikke er mulige for de mekaniske knæled.

 • Mikroprocessorstyret ekstensions- og fleksionsmodstand
  Ved de mikroprocessorstyrede knæled styres svingfasen på baggrund af opsamlet data om brugerens gangmønster og justeres under gang i forhold til ganghastighed. Brugeren vil derfor hele tiden have en oplevelse af, at protesen kommer frem på det helt rigtige tidspunkt, hvilket gør gangen langt mere energieffektiv og sikker. Samtidig behøver brugeren ikke at koncentrere sig så meget om selve gangen, da det foregår som et automatiseret mønster - som hele tiden er konstant. Alt efter hvilket elektronisk knæled, som anvendes, vil knæleddet desuden kompensere for 1) vægt af fodtøj, 2) understøtte varierende ganghastighed, 3) klare gang på trapper skridt for skridt, 4) have ekstra brugerdefinerede programmer, 5) understøtte løbefunktion og 6) have intuitiv stå- og cykelfunktion.
 • MyModes

  Mymodes er brugerdefinerede indstillinger/profiler som brugeren og bandagisten kan indstille. Det kan fx være program til cykling uden nogen form for belastning, låst knæled i bestemt vinkel, langrend, alpint skiløb osv. Mymodes skiftes ved hjælp af en tilhørende app.

 • Dette knæ understøtter cykling med separat funktion.
 • Læs om Thomas, som i dag bruger sit Genium X3 i sit aktive arbejde
 • Model: Art. 3B5-3 / 3B5-3
 • Sikkerhed i standfasen: Geometrisk opbygning, monocentrisk. Microprocessorstyret med mekanisk lås.
 • Svingfasestyring: Mikroprocessorstyret servoventiler der justeres under gang efter brugerens ganghastighed og vægt på fodtøj. Det gøres via brug af gyroskop, accelerometer, kraftcensorer og vinkelmåler i knæleddet. Knæleddet har desuden andre funktioner som "faldsikring " for maksimal sikkerhed. Indstilles via computer.
 • Type: Microprocessorstyret
 • Maksimal flektionsvinkel: 135°
 • Vægt: 1710 g
 • IP værdi: IP68