Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

3R36 Polycentrisk proteseknæ

fra Ottobock

Polycentrisk knæled til den lavaktive bruger. Justerbar svingfasekontrol. Proximal og distal pyramide-kobling. Med mekanisk fleksions- og ekstensionsmodstand via koniske bøsninger i ledakslen således at friktionsmodstanden på akslen kan øges og med samme modstand i fleksion og ekstension.

 • Polycentrisk knæled 
  Omdrejningen finder sted på flere led-akser i dette knæled. Polycentriske knæled er specielt egnede til lange benstumper, idet underbenet glider ind under låret, når det bøjes, og dermed opnår man en mere korrekt siddeposition. Det samme er faktisk gældende for et helt almindeligt, biologisk knæled. Her glider underbenet også ind under lårbenet. Polycentriske knæled har en tendens til at være mere mekanisk stabile grundet deres opbygning, hvor omdrejningspunktet kommer længere bagud sammenlignet med de fleste monocentriske knæled.
 • Knæled med ekstensionsassist 
  Ekstensionsassisten hjælper med at svinge benet frem under svingfasen, så knæleddet blive strakt ud. Det benyttes primært til brugere, der har nedsat muskelstyrke, og som derfor ikke selv kan svinge benet frem til strakt position inden foden sættes i jorden. Det er vigtigt, at knæleddet bliver strakt inden protesen sættes i jorden, da den ellers ikke kan opretholde sin sikkerhed i standfasen. Ekstensionsassisten kan indstilles, så den passer til den enkeltes muskelstyrke og behov for assistance i bevægelsen.

 • Knæled med mekanisk ekstensions- og fleksionsmodstand
  Ved mekanisk ekstensions- og fleksionsmodstand vil man ofte gå ind og tilføje lidt ekstra friktion på selve led-aksen. Dette er for at forhindre, at knæet bøjer for let. Det er forholdsvis svært at differentiere modstanden, og derfor vil samme modstand være gældende i både fleksion og ekstension. Dette knæled henvender sig mest til protesebrugeren med begrænset gangdistance og -hastighed, da det ved hurtigere ganghastighed vil være svært at opnå en symmetrisk svingfase.

 

 • Model: Art. 3R36
 • Sikkerhed i standfasen: Geometrisk opbygning, polycentrisk
 • Svingfasestyring: Knæled med ekstensionsassist
 • Type: Mekanisk
 • Vægt: 445 g
 • Højde, knæcentrum til prox. kobling: 30 mm