Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

RKN130003 Rheo 3 proteseknæ

fra Össur

Microprocessorstyret knæled for den mellem- til højaktive bruger. Tilhørende APP med træningsprogram til brugeren - med feedback mulighed. Gang ned ad trapper med skridt over skridt.

 • Monocentrisk knæled
  Dette knæled er opbygget omkring en enkelt led-akse, hvilket betyder, at knæleddet kan sammenlignes med et almindeligt hængsel-led.
  Når kroppens tyngdepunkt kommer bagved omdrejningspunktet, vil knæleddet bøje, medmindre der aktivt modarbejdes. På nuværende tidspunkt er alle de mikroprocessorstyrede knæled enkelt-akslede og det samme gælder for de fleste knæled med friktionsbremse.
 • Mikroprocessorstyrerede knæled
  Ofte vil sikkerheden i standfasen ved de mikroprocessorstyrede knæled være styret ved hjælp af en vægtsensor, så knæleddet låses, når protesen belastes. Dette kan gøres ved hjælp af hydraulik og servo-ventiler – eller ved brug af en aktuator (elektrisk styreenhed). 

  Ved hjælp af gyroskop, accelerometer (accelerations-måling) og vægtsensor er det samtidig muligt at sætte sig ned i en stol med ligelig belastning på begge ben, for dermed at aflaste kroppen. Ligeledes kan visse af disse knæled sikre, at der opnås naturlig gang på trapper, skrånende underlag og lignende.
  Kort sagt skaber mikroprocessorstyrede knæled sikkerhed i standfasen under situationer som ikke er mulige for de mekaniske knæled.

 • Knæled med ekstensionsassist
  Ekstensionsassisten hjælper med at svinge benet frem under svingfasen, så knæleddet blive strakt ud. Det benyttes primært til brugere, der har nedsat muskelstyrke, og som derfor ikke selv kan svinge benet frem til strakt position inden foden sættes i jorden. Det er vigtigt, at knæleddet bliver strakt inden protesen sættes i jorden, da den ellers ikke kan opretholde sin sikkerhed i standfasen. Ekstensionsassisten kan indstilles, så den passer til den enkeltes muskelstyrke og behov for assistance i bevægelsen.

 • Mikroprocessorstyret ekstensions- og fleksionsmodstand
  Ved de mikroprocessorstyrede knæled styres svingfasen på baggrund af opsamlet data om brugerens gangmønster og justeres under gang i forhold til ganghastighed. Brugeren vil derfor hele tiden have en oplevelse af, at protesen kommer frem på det helt rigtige tidspunkt, hvilket gør gangen langt mere energieffektiv og sikker. Samtidig behøver brugeren ikke at koncentrere sig så meget om selve gangen, da det foregår som et automatiseret mønster - som hele tiden er konstant. Alt efter hvilket elektronisk knæled, som anvendes, vil knæleddet desuden kompensere for 1) vægt af fodtøj, 2) understøtte varierende ganghastighed, 3) klare gang på trapper skridt for skridt, 4) have ekstra brugerdefinerede programmer, 5) understøtte løbefunktion og 6) have intuitiv stå- og cykelfunktion.
 • Kan anvendes til cykling. Kontakt din bandagist.
 • Model: Art. RKN130003
 • Sikkerhed i standfasen: Geometrisk opbygning, monocentrisk. Microprocessorstyret med mekanisk lås, der aktiveres med en knap på siden af knæet.
 • Svingfasestyring: Mikroprocessorstyret via aktuator som styrer fleksions- og ekstensionsmodstanden under gangen og med ekstensionsassist, Knæledet har en selvjusterende funktion, så den konstant tilpasser sig brugerens gang. Knæleddet styres via accelerometer, gyroskop og kraftcensorer.
 • Type: Microprocessorstyret
 • Maksimal flektionsvinkel: 120°
 • Vægt: 1610 g
 • Højde, knæcentrum til prox. kobling: 40 mm
 • IP Værdi: IP34