Skal du med fly kender du sikkert også det scenarie der hedder lange køer ved sikkerhedskontrollen i lufthavnen, omlægning af gates, store menneskehorder der farer i alle retninger m.m. Det kan man helt miste pusten af.

Er du benprotesebruger kan der være endnu flere ting du skal have taget højde for, inden du flyver; kan man få assistance i lufthavnen? Kan man få ekstra benplads i flyveren? Kan du beholde skoene på i sikkerhedskontrollen? Skal du beholde protesebenet(benene) på under flyrejsen m.m.
Er der noget du er i tvivl om i forhold til at rejse udenlands med din benprotese, så tag kontakt til din bandagist forud for rejsen.

Vi har spurgt para-atlet Daniel Wagner hvilke tip han gerne selv ville have haft, da han skulle ud at rejse med benprotese første gang. Daniel Wagner har i kraft af sin sport meget rejseaktivitet og flyver derfor mange gange årligt. Han har ikke behov for assistance, men derfor er der alligevel mange tips og tricks til at gøre flyturen lettere og mere behagelig - mange som han har måtte erfare på den hårde måde.
Se hvilket tip han selv synes er det vigtigste i videoen nedenfor.

Derudover har han følgende tips:

Før flyrejsen

I lufthavnen

I flyet

På ferien

De fleste danske lufthavne har særlige services til rejsende med handicap, læs mere her: