Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Reducer ødemer omkring brystet

Mobiderm Intimate BH er en optimal løsning til kvinder som har brystrelateret ødem. En kompressions-BH som mobiliserer og aktiverer postoperative og kroniske ødemer i brystområdet.

2-3 ud af 10 kvinder risikerer at udvikle lymfødem som følge af strålebehandlingen eller kirurgiske indgreb i forbindelse med brystkræft. Uanset om det vedrører total mastektomi eller deloperation kan ødem opstå akut post-operativt eller udvikler sig langt senere som kronisk lymfødem i brystet og/eller brystområdet. Studier viser at mere end 1,5 millioner patienter over hele verden er ramt af brystkræftrelaterede ødemer.

Bestil tid til måltagning hos vores behandler

Kvinde iført mobiderm intimate bh - Sahva

Mobiderm Intimate BH er en kompressions-BH som er specielt udviklet til brug, i den akutte fase efter behandling af brystkræft samt ved vedvarende og kronisk lymfødem. Mobiderm Intimate BH har en effektivt kompressiv funktion som sammen med den integrerede pelotte med Mobidermstruktur drænerer og bearbejder ødemet, samt minimerer risikoen for udvikling af hæmatomer (blodansamlinger).

Mobiderm Intimate BH er gennemtænk og udformet med bredde og bløde skulderstropper, højt skåret under armene samt med integrerede sømme som ikke generer. De to medfølgende pelotter med Mobidermstruktur kan tages ud og vaskes separat.

• Unikt produkt til kvinder med ødemproblematik i brystområdet.
• Integrerede lommer til eksterne brystproteser.
• Udtagelige pelotter med Mobidermstruktur.
• Perfekt afvejet kompression i kombination med Mobidermstrukturen mobiliserer og aktiverer ødemet.
• Bredde polstrede skulderstropper sikrer optimalt lymfeflow og funktion.
• Flade og bløde sømme som ikke generer og giver øget komfort ved langvarigt brug.
• Lynlås på forsiden gør Mobiderm Intimate BH let at tage af og på.

Mobiderm Intemate BH - fås hos Sahva

Om lymfødem

Lymfødem er en kronisk lidelse, der opstår, fordi funktionen i lymfesystemet er nedsat. Lymfødem viser sig som en vedvarende hævelse af især arme og/eller ben, men kan også være andre steder på kroppen; for eksempel omkring brystet i forbindelse med brystkræftoperation. Der findes to former for lymfødem-lidelser:

  • Primært lymfødem

Primært lymfødem er medfødt og skyldes, at lymfesystemet er mangelfuldt udviklet.

Primært lymfødem kendetegnes ved, at lymfesystemet ikke kan optage den opsamlede lymfevæske. Det tydeligste tegn på nedsat funktion af lymfesystemet er hævelse. Hævelsen ses ikke nødvendigvis med det samme, men udvikles efterhånden som lymfekarrene bliver overbelastede.

  • Sekundært lymfødem

Hvis et raskt lymfesystem bliver skadet, kan det medføre kronisk sekundært lymfødem.

Lymfesystemet kan blive beskadiget af en operation, strålebehandling eller en kræftsygdom. Eller lymfesystemet kan blive beskadiget i forbindelse med langvarig kronisk venøs lidelse – dårligt tilbageløb i venerne.

Som regel er årsagen til lymfødemet en operation eller en kombination af strålebehandling og operation. Sekundært lymfødem opstår oftest i en arm eller et ben – men ses også andre steder på kroppen f. eks. i hoved- og halsområdet eller genitalierne.

Når lymfekirtler fjernes, medfører det, at det normale tilbageløb forringes. Et eksempel kunne være, når lymfekirtlerne i lysken bliver fjernet pga. tyktarm-/livmoderhalskræft. Lymfevæsken kan nu ikke transporteres væk i samme grad som før, og der opstår derfor en risiko for lymfødem i ben og kønsorganer.

Langt fra alle kræftpatienter udvikler lymfødem. Som regel udvikler et lymfødem sig langsomt, men det kan opstå umiddelbart efter en operation og strålebehandling og også flere år efter.

Bestil tid hos en behandler