Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Rehabilitering for protesebrugere

Et stærkt tværfagligt samarbejde under ét tag

Vores udgangspunkt i Sahvas rehabiliterings afdeling er, at hjælpe dig som protesebruger til et liv i bevægelse. Hos Sahva har vi valgt altid, at have bandagist og fysioterapeut under samme tag.
Herved får du det stærkeste tværgående samarbejde i din genoptræning. Sahva er det eneste bandagistfirma i Danmark der tilbyder denne løsning.

Hvad er forskellen på genoptræning og rehabilitering?

Rehabilitering er et målrettet og tidsafgrænset samarbejde mellem protesebruger, pårørende og fagfolk. Rehabilitering dækker altså over den samlede indsats, der skal til, for at protesebrugeren kan leve et så selvstændigt og meningsfuldt liv som muligt. Hvor imod genoptræning kun dækker over de enkelte øvelser protesebrugeren skal lave.

Hvem er det du møder i rehabiliteringen?

Sahvas rehabiliteringsteam består af fysioterapeuter, som alle er specialister i genoptræning af protesebrugere. Vi har bred erfaring i at hjælpe protesebrugere i alle stadier; både nye protesebrugere og de, der har haft en protese i lang tid. Vi arbejder både med brugeren, der lever et højaktivt liv med sin protese og med dem, der primært bruger protesen til at klare hverdagens gøremål.

Vi hjælper mennesker i alle aldre, og vi arbejder altid med udgangspunkt i dine ønsker og forudsætninger.

Rehabiliteringsteamet Sahva

Optimal brug af din protese

I samarbejde med Sahvas erfarne bandagister kan vores rehabiliteringsteam tilbyde dig en vurdering af alt fra hvilken protesetype, der er det rigtige hjælpemiddel for dig, til optimal brug af din protese. I den forbindelse benytter vi os af vores tværfaglige samarbejde mellem fagpersoner, kommune og dig.

Vi ved, at du som protesebruger kan have brug for hjælp og inspiration til, hvordan du får mest ud af din protese. Derfor hjælper og motiverer vi dig med øvelser og vejledning, der er relevant for lige netop dig, så du kan komme til at bruge din protese så optimalt som muligt. 
Læs mere om faldgrupperne i hverdagstræningen her

Mand laver hånd øvelser med rød boldBandagisten snakker med ung pige

Se træningsøvelser - med og uden protese

Tilkøb ydelser hos rehabiliteringen

Hvis din situation er kompleks, påtager vi os en endnu mere aktiv rolle i det tværfaglige samarbejde i forbindelse med dit proteseforsyningsforløb og din rehabilitering. I en sådan situation kan der være mulighed for et kortvarigt forløb med en ekstra fokuseret indsats, så vi sammen kan arbejde mod at nå dine mål. Som kunde hos Sahva kan du blive tilbudt konsultationer med en af rehabiliteringsteamets fysioterapeuter, hvis vi vurderer, at det er relevant for dig.

Tilkøb selv 1:1 ydelser
Selvom vi ikke er et genoptræningscenter, ved vi, hvad der skal til for, at du får det optimale ud af din protese. Vi er din sparringspartner. Du kan tilkøbe fysiske timer eller booke en online konsultationer med en fra rehabiliteringsteamet udvalgte steder i Danmark. Skriv til rehabilitering@sahva.dk og hør mere.

Mand løber med sin løbeproteseBandagisten hjælper borgeren med genoptræning i gangstativ

Arrangementer for dig som protesebruger

Rehabiliteringsteamet afholder løbende arrangementer, som både giver dig som protesebruger mulighed for at blive udfordret fysisk, opbygge netværk med andre protesebrugere samt lære at bruge din protese på den mest optimale måde. Arrangementerne har til formål at optimere brugen af din protese, at mindske dit ressourceforbrug, når du bruger din protese og at hjælpe dig til mentalt at acceptere og leve med din protese. Teamet fokuserer dermed på både din fysiske og psykiske udvikling i livet som protesebruger.

Vi afholder både dagsarrangementer, temadage og forløb over længere tid. Arrangementerne er både faglige og sociale, så du både får ny viden og møder andre protesebrugere.

Arrangementer rehabilitering Sahva

Vi styrker den faglige dialog

I rehabiliteringsteamet arbejder vi desuden for at udbrede vores viden om træning af amputerede og protesebrugere. Vi deler gerne vores viden for at styrke det tværfaglige samarbejde. Vi afholder derfor seminarer og kurser for læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sagsbehandlere og andre fagpersoner. Vores seminarer foregår enten hos Sahva eller hos en gruppe af fagpersoner, som ønsker undervisning fra rehabiliteringsteamets eksperter. I Danmark - herunder også Grønland og Færøerne - er vi en af de eneste sundhedsvirksomheder, der tilbyder landsdækkende seminarer, kurser og undervisning i træning af amputerede og protesebrugere.

Tilmeld dig vores nyhedsmail kun for amputerede

Benprotesebruger prøver 3D-printet løbeprotese

TIL FAGFOLK
Vi tilbyder 1:1 rådgivning til fagpersoner

Vi ønsker at styrke den faglige dialog mellem de fagpersoner, der har med protesebrugere at gøre. Derfor tilbyder også 1:1 rådgivning vedrørende en specifik protesebruger, hvis der er ønske om det. På den måde indgår vi aktivt i det tværfaglige samarbejde om den specifikke protesebruger.

Fordelen ved tværfagligt samarbejde

Det tværfaglige samarbejde mellem Sahva, protesebruger og fagpersoner i kommuner og sundhedsfaglige instanser fremmer en helhedsorienteret og koordineret indsats, hvor den enkelte brugers forudsætninger, behov og mål er i fokus.

Tilmeld dig Sahvas nyhedsbrev for professionelle samarbejdspartnere og vær opdateret på kommende arrangementer

Nyhedsbrev for professionelle fagfolk
Bestil 1:1 konsultation hos rehabiliteringsteamet

Bestil 1:1 konsultation hos rehabiliteringsteamet

Send os en mail til rehabilitering@sahva.dk