Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Rehabilitering for protesebrugere i Sahva

Et stærkt tværfagligt samarbejde under ét tag

Sahva har over 150 års erfaring og er en værdsat medspiller for mange sundhedsfaglige instanser. Hos Sahva har vi både bandagist og fysioterapeut under samme tag. Det giver et stærkt tværfagligt samarbejde, som også inkluderer kommune og naturligvis protesebruger. Udgangspunket for vores rehabilitering er, at vi hjælper brugere til et liv i bevægelse.

Sahvas rehabiliteringsteam består af fysioterapeuter, som alle er specialister i genoptræning af protesebrugere. Vi har bred erfaring i at hjælpe protesebrugere i alle stadier; både nye protesebrugere og de, der har haft en protese i lang tid. Vi arbejder både med brugeren, der lever et højaktivt liv med sin protese og med dem, der primært bruger protesen til at klare hverdagens gøremål. Vi hjælper mennesker i alle aldre, og vi arbejder altid med udgangspunkt i brugerens ønsker og forudsætninger. Vi har fokus på, at brugeren er den centrale del af det tværfaglige samarbejde, og vi tager derfor altid udgangspunkt i brugerens forudsætninger.

Rehabiliteringsøvelser med benprotesebruger - Sahva

Hvad er rehabilitering?

Rehabilitering er et målrettet og tidsafgrænset samarbejde mellem protesebruger, pårørende og fagfolk. Rehabilitering er baseret på protesebrugerens samlede livssituation og beslutninger og består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats. Formålet er at protesebrugeren opnår et selvstændigt og meningsfuldt liv.

Konsultationer - for protesebrugere

Optimal brug af din protese

I samarbejde med Sahvas erfarne bandagister kan vores rehabiliteringsteam tilbyde dig en vurdering af alt fra hvilken protesetype, der er det rigtige hjælpemiddel for dig, til optimal brug af din protese. I den forbindelse benytter vi os af vores tværfaglige samarbejde mellem fagpersoner, kommune og dig.

Mand laver hånd øvelser med rød boldBandagisten snakker med ung pige

Hjælp og inspiration

Vi ved, at du som protesebruger kan have brug for hjælp og inspiration til, hvordan du får mest ud af din protese. Derfor hjælper og motiverer vi dig med øvelser og vejledning, der er relevant for lige netop dig, så du kan komme til at bruge din protese så optimalt som muligt. 
Læs mere om faldgrupperne i hverdagstræningen her

Se træningsøvelser for protesebrugere her

Når der er behov for en særlig indsats

Hvis din situation er kompleks, påtager vi os en endnu mere aktiv rolle i det tværfaglige samarbejde i forbindelse med dit proteseforsyningsforløb og din rehabilitering. I en sådan situation kan der være mulighed for et kortvarigt forløb med en ekstra fokuseret indsats, så vi sammen kan arbejde mod at nå dine mål.

Som kunde hos Sahva kan du blive tilbudt konsultationer med en af rehabiliteringsteamets fysioterapeuter, hvis vi vurderer, at det er relevant for dig.

Mand løber med sin løbeproteseBandagisten hjælper borgeren med genoptræning i gangstativ

Arrangementer for protesebrugere

Rehabiliteringsteamet afholder løbende arrangementer, som både giver protesebrugere mulighed for at blive udfordret fysisk, opbygge netværk med andre protesebrugere samt lære at bruge deres protese på den mest optimale måde. Arrangementerne har til formål at optimere brugen af din protese, at mindske dit ressourceforbrug, når du bruger din protese og at hjælpe dig til mentalt at acceptere og leve med din protese. Teamet fokuserer dermed på både din fysiske og psykiske udvikling i livet som protesebruger.

Vi afholder både endagsarrangementer, temadage og forløb over længere tid. Arrangementerne er både faglige og sociale, så du både får ny viden og møder andre protesebrugere.

Kurser, seminarer og undervisning - for fagfolk

Vi styrker den faglige dialog

I rehabiliteringsteamet arbejder vi desuden for at udbrede vores viden om træning af amputerede og protesebrugere. Vi deler gerne vores viden for at styrke det tværfaglige samarbejde. Vi afholder derfor seminarer og kurser for læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sagsbehandlere og andre fagpersoner. Vores seminarer foregår enten hos Sahva eller hos en gruppe af fagpersoner, som ønsker undervisning fra rehabiliteringsteamets eksperter. I Danmark - herunder også Grønland og Færøerne - er vi en af de eneste sundhedsvirksomheder, der tilbyder landsdækkende seminarer, kurser og undervisning i træning af amputerede og protesebrugere.

Nyhedsbrev for protesebrugere

Kurser for fysioterapeuter om rehabilitering for benamputerede - Sahva

En aktiv faglig dialog og samarbejde omkring individuelle forløb

Benprotesebruger prøver 3D-printet løbeprotese

Vi tilbyder én-til-én rådgivning til fagpersoner

Vi ønsker at styrke den faglige dialog mellem de fagpersoner, der har med protesebrugere at gøre. Derfor tilbyder også én-til-én-rådgivning vedrørende en specifik protesebruger, hvis der er ønske om det. På den måde indgår vi aktivt i det tværfaglige samarbejde om den specifikke protesebruger.

 

Fordelen ved tværfagligt samarbejde

Det tværfaglige samarbejde mellem Sahva, protesebruger og fagpersoner i kommuner og sundhedsfaglige instanser fremmer en helhedsorienteret og koordineret indsats, hvor den enkelte brugers forudsætninger, behov og mål er i fokus.

 

Tilmeld dig Sahvas nyhedsbrev for professionelle samarbejdspartnere og vær opdateret på kommende arrangementer

Nyhedsbrev for professionelle fagfolk