Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Bliv klogere på protesehylstre til underbenet

Hylsteret er det vigtigste på din protese. Dit protesehylster skal bidrage til en maksimal kraftoverførsel mellem din benstump og protesen – og samtidig skal den kunne klare vægtbelastninger ved både gang, løb, og tunge løft. I samarbejde med din bandagist, er der flere ting, I vil tale om inden valg af hylstertype til dig:

• Dine funktionelle muligheder (gang, cykling, gang med krykker, primært siddende)
• Let at tage af /på
• Kosmetiske ønsker
• Dine fysiske forudsætninger (balance, muskelstyrke, håndstyrke, stumplængde, fasthed af stump, kvalitet af væv, blodcirkulation)
• Kognitive egenskaber
• Medicin der påvirker dine volumenforandringer

Hvad består en underbensprotese af?

En underbensprotese vil typisk bestå af et hylster, der omslutter din benstump, og et rør, som fører ned til en protesefod, der fjedrer let, når du går. Som underbensamputeret kan du ofte fortsætte med at leve det liv, du levede før operationen, med en protese.

Protesens hylster er ofte fremstillet af materialer som plast, silikone, laminat, kulfiber eller en kombination af disse. Under hylsteret har du en liner, der beskytter din hud og gør det mere behageligt at have protesen på. Protesefoden kan fås i mange variationer og fremstilles i forskellige materialer.

En underbensprotese er individuel og konstrueres ud fra din alder, din helbredstilstand, dit amputationsniveau og dine ønsker til protesens funktionalitet. Det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning for dig.

Hvad findes der af hylstermuligheder til underbensamputerede?

Pasformen er afgørende. Som protesebruger er det vigtigt, at dit hylster sidder perfekt. Faktisk skal det helst føles som om, at det slet ikke er der.
Hos Sahva arbejder vi ofte med to metoder, når vi laver hylstre til dig som er underbensamputeret. Enten som et 3D printede hylster eller et lamineret hylster. Hylstertypen vælges ud fra dit behov, fysik og dit aktivitetsniveau.

Der findes forskellige muligheder for suspension - altså hvordan dit underben bliver fastholdt i hylsteret. 

  • Distal suspension (ex pin)
  • Sleeve suspension
  • Membran suspension

Sammen med din bandagist finder I den bedste løsning til din benstump.


      (Klik på pilene eller kør billederne til siden for flere billeder)


 

Bestil tid hos en behandler
Tal med dit bandagist om dine hylstermuligheder!

Tal med dit bandagist om dine hylstermuligheder!

Vi hjælper også med ansøgningen til kommunen. Book en tid