Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Et udspring i den lave ende af bassinet kostede Patrick benet

Patrick har haft en oplevelse af taknemmelighed og tryghed hele vejen igennem sit proteseforsyningsforløb. Og han er ikke i tvivl om, at det skyldes det stærke samspil mellem Sahvas bandagist og fysioterapeut, hvis fagligheder har været i spil på skift - og på kun halvanden måned gjort det muligt for ham at skifte kørestolen ud med krykker og benprotese.

En dag for snart 4 år siden, i 2019, tog Patrick Pehrsson afsted med sin familie til Jels Søbad, som ligger i et naturskønt område med dejlig udsigt til dansk bøgeskov. Han var glad for sit arbejde som chauffør, og i sin fritid var han aktiv sammen med sin familie. Denne dag glædede han sig til en familietur, hvor der skulle hygges og bades. Men det skulle vise sig at blive en skelsættende dag, som ville få konsekvenser for resten af hans liv.

”Far, far kom lige”, råber børnene”. ”Jeg husker det tydeligt”, fortæller Patrick. ”Vi havde badet det meste af dagen og haft det rigtig sjovt, og jeg ville derfor drille børnene ved at lave en vandbombe. Jeg havde bare glemt at tage højde for, at der i den ende af bassinet ikke var dybt nok til den slags sjov og ballade”.

For Patrick betød det starten på hårde prøvelser, brækkede underben og mange operationer, som i 2023 endte ud i en amputation af højre ben.

"Jeg er positiv af natur, og jeg græd af glæde, da jeg vågnede op fra narkosen. Jeg blev så lykkelig, fordi jeg kun var blevet amputeret lige over knæet i stedet for helt oppe ved hoften, som ellers var planlagt, fortæller Patrick."

Efterfølgende blev Patrick introduceret til forskellige benprotese-leverandører. ”Selvom jeg havde muligheden for at vælge en leverandør, som lå tættere på min bopæl, var jeg efter det første indledende møde med Sahva slet ikke tvivl om, hvem jeg skulle vælge.

Nærvær og samspil

”Jeg er så taknemmelig for al den hjælp, som jeg har fået fra bandagist Henrik Gjandrup Jensen og fysioterapeut, Christian Langhorn, som er en del af Sahvas rehabiliteringsafdeling”, fortæller Patrick.

De har været fantastiske hele vejen igennem; især med deres nærvær, grundighed og samspil. De har lyttet, rådgivet og stået til rådighed, når der var behov, og jeg har virkelig følt mig tryg i deres hænder. Både i forhold til mig og min protese, men også ift. min fysioterapeut fra kommunen. Hun har været særlig glad for den sparring, hun har fået fra Christian, når han har været på besøg i det kommunale genoptræningscenter”.

Patrick fik sin protese i slutningen af november 2023 og halvanden måned senere, gik han med krykker.

Bandagist og fysioterapeut justerer på Varos hylster på benamputeret - Sahva

”Min hverdag er allerede blevet meget nemmere ved hjælp af træning og øvelser. Nu tager jeg krykkerne med, når jeg skal ud at handle, og det er dejligt, at jeg kan gå en tur med mine børn, Jasmiin og Benjamiin i stedet for at benytte kørestolen”.

Patrick benytter et Varos-hylster til sin protese, som er et præfabrikeret og justerbart protesehylster. Ved hjælp af wire-tilspænding kan hylsteromfanget let justeres i forhold til reduktion eller øgning af stumpvolumen, og det har været det helt rigtige hylstervalg til Patrick i starten af hans forløb: ”Jeg er rigtig glad for den hylstertype, som jeg har fået. Det fungerer super fint og er nemt at håndtere – og så kan jeg selv let justere lidt på det, når min stump forandrer sig alt efter hvor meget, jeg har gået”.

Patrick drømmer om en fremtid, hvor han igen kan være aktiv uden at føle sig begrænset. Han ser frem til den dag, hvor han kan smide krykkerne helt og igen gå tur med sin hund uden at vælte. Hans helt store målsætning er at deltage i Sahvas næste løbeskole om halvandet år, hvor han ser frem til en aktivitetsweekend fyldt med bevægelse og socialt samvær med andre benamputerede på forskellige aktivitetsniveauer.

 

Præfabrikeret justerbart hylster - her et Varos hylster

Om Varos-hylsteret

Et Varos hylster er et justerbart præfabrikeret hylster.
Ved hjælp af 2 BOA-lukninger kan protesebrugeren selv justere hylsteret i forhold til benstumpens størrelse.

Læs mere om præfabrikerede hylstre

Bestil tid hos en af vores behandlere

Bestil tid hos en af vores behandlere

Ring til vores kundeservice 7011 0711 Læs mere