Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Skoliose, skæv ryg, rygsmerter - hvordan kan vi hjælpe dit barn?

Dreng iført Boston korsettet - Sahva

(Her ses en variant af Boston korsettet - alle korsetter speciallaves og tilpasses dit barn)

Har dit barn fået konstateret rygproblemer - Scheuermanns sygdom eller skoliose - kan det være, at dit barn skal bruge et Boston-korset.
Ved Scheuermanns sygdom bliver ryggen krum på grund af kileformede ryghvirvler. Ved skoliose afviger ryggens krumning også fra det normale. Boston-korsettet forhindrer, at krumningen bliver værre.
Hvor længe dit barn skal bruge korsettet er svært at sige, da det er forskelligt fra barn til barn, men under behandlingsforløbet skal dit barn bruge korsettet 23 timer i døgnet. Det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning til dit barn. Derfor vægter vi samtalen omkring korsettet lige så højt som den individuelle måltagning til korsettet.

Hvad er korsettet lavet af?
Boston-korset er fremstillet i plast med blød polstring og lukkes på ryggen med velcrobånd. Korsettet formes efter gipsafstøbning af din overkrop eller med et 3D-program (CAD/CAM) og røntgenbilleder.

Bestil tid til en konsultation

De mest almindelige årsager til brug af et Boston-korset er:
• Morbus Scheuermanns sygdom [vækstforstyrrelse i ryghvirvlerne]
• Skoliose [skævheder i rygsøjlen]

Personliggør dit barns korset
Hos Sahva ved vi, at det kan være vigtigt for dit barn, at hjælpemidlet afspejler deres personlighed. Derfor tilbyder vi, at dit barn selv kan vælge farve og mønster til ortosen. På den måde kan de sætte deres eget præg på korsettet. Se hvilke valgmuligheder der findes

Vælg din egen farve på din ortose - Sahva

Sidder mit barns korset rigtigt?

Det er vigtigt løbende at holde øje med pasformen af korsettet, da det muligvis skal justeres eller udskiftes over tid. Afhængig af hvorfor dit barn skal bruge et korset, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge korsettet forkert eller unødigt.
Skal korsettet afhjælpe en lidelse, bør dit barn ikke bruge det længere, når jeres bandagist vurderer det.
Det er vigtigt, at dit barn har den rigtige bandage, som passer til barnets behov. Der kan være stor forskel på, hvad der passer til hver enkelt, og derfor bør du/I altid konsultere Sahva, så vi kan sikre os, at dit barns ryg får den rette behandling. Vi instruerer altid dig/jer i, hvordan og hvor meget korset skal bruges.

Gode råd
• Vi anbefaler, at bandagen vaskes i hånden dagligt - både indvendigt og udvendigt. Brug alm. sæbe og skyld grundigt efter.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator, i solen eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.
• Gå i brusebad/karbad dagligt. Vær opmærksom på, at ved brug af cremer, at disse er trængt helt ind før korsettet påføres.
• Skift hyppigt undertøj og bær altid en undertrøje under korsettet.  

Skal vi hjælpe dit barn med ryggen?

Skal vi hjælpe dit barn med ryggen?

Book en tid