Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hjælp mod scoliose ryg - afhjælp med et dystrofikorset eller softbracekorset

Varianter softbrace og dystofi korsetter - Sahva

(Her ses et dystofikorset på en kunde samt varianter af softbracekorsetters for-og bagside)

Ovenstående korsetter har det til fælles, at de benyttes til behandling af neuromuskulære sygdomme som scoliose hos børn.
Det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning til dit barn. Derfor vægter vi samtalen omkring barnets korset lige så højt som den individuelle måltagning til korsettet.

Bestil tid til en konsultation til dit barn

Hvornår bruges et dystrofi-korset?
Et Dystrofi-korset kalder man også for et T-korset, og dets formål er at forebygge eller forsinke skævheder i ryggen. Falder du sammen i ryggen, kan korsettet rette ryggen op og give en bedre siddestilling.
Dystrofi-korset er fremstillet i plast med blød polstring og lukkes på ryggen med velcrobånd. Korsettet kan se forskelligt ud alt efter hvem man er, da det skal passe til lige præcis dit barns ryg. Korsettet formes typisk efter en gipsafstøbning af dit barns overkrop.

Hvornår bruges et softbrace-korset?
Et Softbrace-korset kalder man også for et Plastazote-korset, og dets formål er at give let støtte og øget kropsbevidstheden hos dit barn - og dermed opnå en bedre balance, når dit barn sidder ned. Softbrace-korsettet giver også bedre kontrol over hoved og hænder.
Softbrace-korsettet er fremstillet i et fleksibelt skummateriale med stivere og lukkes på ryggen med velcrobånd. Korsettet formes efter gipsafstøbning eller med et 3D-program (CAD/CAM).

Personliggør dit barns korset
Hos Sahva ved vi, at det kan være vigtigt for dit barn, at hjælpemidlet afspejler deres personlighed. Derfor tilbyder vi, at dit barn selv kan vælge farve og mønster til ortosen. På den måde kan de sætte deres eget præg på korsettet.
Se hvilke valgmuligheder der findes

Vælg farve på dit korset - Sahva

Sidder korsettet rigtigt?

Det er vigtigt løbende at holde øje med pasformen af korsettet, da det muligvis skal justeres eller udskiftes over tid. Afhængig af hvorfor dit barn skal bruge et korset, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Det er vigtigt ikke at bruge korsettet forkert eller unødigt.
Skal korsettet afhjælpe en lidelse, bør det ikke bruges længere, når behandleren vurderer det.
Der kan være stor forskel på, hvad der passer til hver enkelt, og derfor bør du/I altid konsultere Sahva, så vi kan sikre os, at dit barns ryg får den rette behandling. Vi instruerer altid i, hvordan og hvor meget korsettet skal bruges.

Gode råd
• Dit barn skal altid have en undertrøje/bomuldstrøje uden søm under korsettet. Det er vigtigt at undgår trykmærker.
• Der, hvor korsettet skal trykke på kroppen, bliver huden ofte lidt mørkere og lillafarvet. Dette giver sædvanligvis ikke problemer. Misfarvningen forsvinder gradvist, når korsetbehandlingen er afsluttet.
• Vi anbefaler, at dit barn får daglig bruse- eller karbad
• Vi anbefaler, at vaske bandagen i hånden med et flydende vaskemiddel til tekstil.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator, i solen eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.

Lad vores behandlere hjælpe dit barns ryg

Lad vores behandlere hjælpe dit barns ryg

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book en tid Book en tid