Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Natkorset til skæv ryg - mod Skoliose

Varianter af Providence korset

(Her ses et udsnit af hvordan et Providence korset kan se ud)

Har dit barn fået konstateret skoliose, kan det være, at dit barn skal bruge et Providence Nightbrace-korset. Skoliose er skævheder i rygsøjlen og kan kræve behandling med et korset for at forhindre, at skævhederne i ryggen bliver værre. I nogle tilfælde kan et korset også rette op på skævhederne. Providence Nightbrace skal kun anvendes om natten, og indtil kroppen er fuldt udvokset.

Det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning for dit barn. Derfor vægter vi samtalen omkring korsettet lige så højt som den individuelle måltagning til korsettet.

Bestil tid til en konsultation

De mest almindelige årsager til brug af et Providence Nightbrace-korset er:

•  Scoliose
•  S-eller C-formet krumning af rygsøjlen
•  Scheurermann

Hvordan foregår måltagning, påsætning og kontrol?

Dit barns forløb
Proceduren fra ordination til udlevering af korsettet forløber i de fleste tilfælde som beskrevet nedenfor. Alle forløb er dog individuelle, og der kan derfor forekomme variationer.

Ordination
Korsettet er ordineret af en speciallæge på baggrund af kliniske fund og røntgen eller scanning af dit barn.

Målsætning
Målsætningen med Providence korsettet er at undgå forværring af Scoliosen. I nogle tilfælde ses også en opretning af Scoliosen. Dit barn skal som udgangspunkt anvende korsettet, til barnet er færdig udvokset. Det er lægen, der afgør, hvornår behandlingen afsluttes.

Materiale
Et Providence Nightbrace-korset er fremstillet i plast med blød polstring. Det tages på liggende og lukkes foran med velcrobånd. Korsettet formes efter gipsafstøbning eller måltagning af dit barns overkrop.

Måltagning til Providence korset - Sahva

Måltagning
Under måltagningen er dit barn iført en stram undertrøje, imens barnet ligger på et koordinatbræt. Ryggens skævhed korrigeres ved hjælp af nogle klodser. Klodserne placeres i forhold til ryggens skævhed med udgangspunkt i røntgenbillederne.
Ved måltagningen kan der også vælges en farve og/eller et mønster til korsettet. Hos Sahva ved vi, at det kan være vigtigt for dit barn, at hjælpemidlet afspejler deres personlighed. Derfor tilbyder vi, at de selv kan vælge farve og mønster til korsettet. På den måde kan de sætte deres eget præg på korsettet. Se hvilke valgmuligheder der findes

Udlevering
Korsettet er klar til udlevering ca. 3 uger efter måltagningen. Du/I skal regne med, at det tager ca. 1-1,5 time at få udleveret korsettet. Ved udleveringen afprøves korsettet, og det sikres, at de oprettende tryk ligger de rette steder. Det kan også være nødvendigt at tilrette kanterne på korsettet.
Ovenstående sikres ved, at dit barn ligger og hviler med korsettet på i ca. 15 min.

Brug
Korsettet skal bruges hver nat for at få det optimale resultat. Der vil ofte være noget tilvænning forbundet med for eksempel at skulle finde nye sovestillinger samt følelsen af at have korsettet på. For at undgå unødige trykgener fra for eksempel en undertrøje, der kan krølle, bør dit barn anvende de udleverede undertrøjer, som er sømløse og kan vaskes i vaskemaskine. Det anbefales ikke at anvende bh/top under undertrøjen, da dette øger risikoen for trykgener.
På velcroremmene vil der ofte være afsat to streger; en ”starterstreg” samt en streg, hvorved du opnår optimal stramhed af korsettet. Målet er at nå ind til streg nr. to i løbet af ca. 2-4 uger.

Rengøring
Korsettet rengøres med en fugtig klud eller håndsprit. Vi anbefaler, at bandagen vaskes dagligt - både indvendigt og udvendigt. Brug alm. sæbe og skyld grundigt efter.
Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator, i solen eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre. 
Gå i brusebad/karbad dagligt. Vær opmærksom på, at ved brug af cremer, at disse er trængt helt ind før korsettet påføres. Skift hyppigt undertrøje. Vælg altid en sømløs undertrøje under korsettet.

Kontrol
Efter udlevering af dit barns korset bestiller bandagisten en liggende CT-scanning eller røntgen på det hospital, I er tilknyttet. Efter ca. 4 uger er det tid til kontrol hos bandagisten, som i mellemtiden har modtaget svar på CT-scanningen eller røntgen. 
Herudfra kan vi se, om korsettet fungerer, som det skal, eller om der skal foretages finjusteringer for at opnå optimal korrektion.
Herefter vil der være kontrol hos bandagisten efter hhv. 6 og 12 måneder. Har I yderligere behov for at kontakte bandagisten, er du/I velkommen til det - ring 70110711.

Fornyelse
I takt med at barnet vokser, kan trykket fra korsettet give øget ubehag. Sker dette, skal bandagisten kontaktes straks. Således der kan tages stilling til, om nuværende korset kan tilrettes, eller om der skal tages mål til nyt. Den gennemsnitlige anvendelsesperiode på ét korset er ca. 12 måneder.

Personliggør dit barns korset
Hos Sahva ved vi, at det kan være vigtigt for dit barn, at hjælpemidlet afspejler deres personlighed. Derfor tilbyder vi, at dit barn selv kan vælge farve og mønster til ortosen. På den måde kan de sætte deres eget præg på korsettet. Se hvilke valgmuligheder der findes

Vælg selv farve til dit korset - Sahva

Sidder mit barns korset rigtigt?

Det er vigtigt løbende at holde øje med pasformen af korsettet, da det muligvis skal justeres eller udskiftes over tid. Afhængig af hvorfor dit barn skal bruge et korset, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge korsettet forkert eller unødigt.
Skal korsettet afhjælpe en lidelse, bør dit barn ikke bruge det længere, når jeres bandagist vurderer det.
Det er vigtigt, at dit barn har den rigtige bandage, som passer til barnets behov. Der kan være stor forskel på, hvad der passer til hver enkelt, og derfor bør du/I altid konsultere Sahva, så vi kan sikre os, at dit barns ryg får den rette behandling. Vi instruerer altid dig/jer i, hvordan og hvor meget korset skal bruges.

Gode råd
• Vi anbefaler, at bandagen vaskes i hånden dagligt - både indvendigt og udvendigt. Brug alm. sæbe og skyld grundigt efter.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator, i solen eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.
• Gå i brusebad/karbad dagligt. Vær opmærksom på, at ved brug af cremer, at disse er trængt helt ind før korsettet påføres.
• Skift hyppigt undertøj og bær altid en undertrøje under korsettet.  

Bestil tid hos en behandler
Skal vi hjælpe dit barn med ryggen?

Skal vi hjælpe dit barn med ryggen?

Book en tid