Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Slap fod efter blodprop?

Forskellige varianter af AFO dropfod FES - Sahva

(Her ses et udvalg af Sahvas mange FES-varianter)

Ofte efter en blodprop, hjerneskade eller sclerose kan man få en slap fod. Når du flytter foden frem, hjælper ortosen dig med at løfte foden fra underlaget. Den gør foden mere stabil og hindrer til en vis grad overstrækning af knæleddet. 

Det kan afhjælpes med en dropfodsstimulator (Funktionelt Elektrisk Stimulation - forkortet FES). Den har til formål at løfte foden fri af underlaget under gang. Det gøres ved hjælp af elektriske impulser, der målrettes nerverne i underbenet, hvilket resulterer i, at musklerne aktiveres og foden løftes opad og udad. Man bruger derfor sin egen muskulatur til at løfte foden, hvilket er den store fordel ved et FES-system sammenlignet med en ordinær dropfodsskinne.
Det bliver også lettere at bibeholde eller ligefrem øge bevægeligheden og styrken over ankelleddet. Flere af vores systemer kan benyttes uden krav til fodtøj, hvilket gør det til et hjælpemiddel, som du kan bruge både inden- og udendørs.

Kontakt vores dropfodsspecialister direkte

Du kan have gavn af en dropfodsstimulator, hvis du har dropfod på grund af:
• Hjerneskade
• Multiple sclerose
• Cerebral parese
• Rygmarvsskade

Et FES-system fungerer oftest rigtig godt for personer, som døjer med følger efter en hjerneskade, multiple sclerose eller cerebral parese. Vi ser derudover ofte gode resultater hos personer med en rygmarvsskade. Effekten er ofte mindre på personer, der har fået dropfod som følge af en operation i ryg, knæ eller hofte. Det betyder ikke, at FES-systemer ikke er et forsøg værd, for effekten af dem kan ikke afgøres, før det er prøvet på den individuelle person. FES-systemer kan give en fornemmelse af en snurren eller prikken, men de fleste brugere oplever, at denne fornemmelse aftager efter et par ugers brug.
Se video fra producent

Vær opmærksom på kontraindikationer
I forbindelse med FES-systemer er der nogle kontraindikationer, der betyder, at din egen læge skal konsulteres inden afprøvning, hvis du:
• Har en pacemaker
• Har fået indopereret metal i den øverste del af underbenet
• Har epilepsi
• Er gravid

FES-systemer anbefales ikke til dig, der har tendens til sår på benet eller ofte har hævede underben.

Hvilket FES-system er den bedste løsning til dig?

Det afhænger af din gangfunktion. Sahvas behandlere er alle autoriserede og kan give dig optimal vejledning i FES-systemer. Vi møder dig der, hvor du er, og det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning for dig. 

Når du har en tid hos en af vores specialister, bliver du undersøgt og får mulighed for at prøve ét eller flere af de FES-systemer, der er på markedet. De tager hensyn til dine behov, og du vil i samarbejde med en af dem finde den løsning, som er bedst for dig. Vi dækker hele landet, så du kan afprøve en dropfodsstimulator i en Sahva-klinik nær dig. Kontakt vores FES-team her

Passer en dropfodsstimulator til dig og hvilken?
Uanset om du kontakter os her via kontaktformular, mail eller telefon, så beskriv gerne hvordan din dropfod opstod, og hvor lang tid du har levet med den samt hvilke forventninger, du har til en dropfodsstimulator.
Skriv endelig dit telefonnummer, så vil du blive ringet op af en af vores specialister. Sammen kan I vurdere, om en dropfodsstimulator kan være den rette løsning for dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til vores hovednummer og bestille en tid, men vi oplever, at vi kan gøre vores job endnu bedre, når vi har talt med dig personligt inden afprøvning.
Husk at læse ovenstående afsnit om kontraindikationer for at sikre, at en dropfodsstimulator er anvendelig til dig.

Hvilken type dropfod har du?

Hvilken type dropfod har du?

Kontakt vores FES-team - sammen finder vi en løsning på dit dropfodsproblem Kontakt os her