Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Lettere dropfod - prøv en blød AFO

Varianter af blød AFO dropfod - Sahva

(Her ses et udvalg af Sahvas mange varianter)

En blød AFO dropfod (Ankel-Fod-Ortose) er beregnet til dig, der har tendens til lettere dropfod. Ortosen har til formål at sikre, at din fod ikke falder slapt ned, når du går.

Ortosen fungerer på den måde, at der udvendigt på fodtøjet monteres en manchet rundt om anklen, som lukkes med et velcrobånd. En kraftig elastik fæstnes på manchetten og på skoens snørehuller. Derved løftes din fod, når du går. Når du flytter foden frem, hjælper ortosen dig med at løfte foden fra underlaget. Den gør foden mere stabil og hindrer til en vis grad overstrækning af knæleddet.

OBS. Denne type dropfodsortose kræver, at fodtøjet har snørebånd. Derudover anbefales en god, stabil sål (den må ikke kunne ”vrides”) samt en fast hælkappe, der ikke er blød. Se produktvideo fra producenten

Bestil tid hos en behandler

De mest almindelige årsager til brug af en blød Ankel-Fod-Ortose er:

• Spasticitet
• Neuromuskulære sygdomme fx som følge af hjerneblødning, blodprop i hjernen, sclerose og traume
• Slap fod
• Slap parese
• Nerveskade
• Diskusprolaps

Sidder min ankel-fod-ortose rigtigt?

Det er vigtigt, at du har den rigtige ortose, som er egnet til netop dit behov. Desuden er det vigtigt, at den benyttes korrekt. Størrelsen på ortosen skal også være rigtig, så du undgår sår og skader. Der skal løbende holdes øje med, om ortosen stadig passer, eller om den skal justeres eller udskiftes. Din behandler i Sahva har fagligheden til at vurdere præcis hvilken type ortose, der passer specielt til dine forudsætninger og behov. Derfor instruerer og hjælper vi dig med at finde det helt rigtige hjælpemiddel, så vi kan være sikre på, at du får den rette behandling.

Afhængigt af hvorfor du skal bruge en ankel-fod-ortose, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge ortosen forkert eller unødigt.
Skal den afhjælpe en lidelse, bør den ikke bruges længere, når behandleren vurderer det.

Vi instruerer dig altid i, hvordan og hvor meget din ortose skal bruges.

Gode råd
• Vi anbefaler, at du vasker bandagen i hånden med et flydende vaskemiddel til tekstil.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.

Hvilken type dropfod har du?

Hvilken type dropfod har du?

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book et møde med en behandler