Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Få en semirigid eller rigid ankel-fod-ortose mod dropfod

Varianter af AFO dropfod semirigid/rigid - Sahva

(Her ses et udvalg af Sahvas mange varianter)
Skinnerne her ser måske ens ud, men nogle er mere fleksible end andre. Derfor kan man udnytte den eventuelle muskelstyrke, du har i dit ben. Er der ingen muskelstyrke tilbage, anbefaler vi, at du vælger en rigid skinne. Den vil give din fod det bedste løft til din dropfod.

Dropfod betyder, at man har nedsat evne til – eller slet ikke kan – bevæge forfoden opad. Dette gør det svært at gå uden at slæbe foden efter sig eller løfte benet uforholdsmæssigt højt. Dropfod skyldes en beskadiget nerve og kan afhjælpes med en ortose – en såkaldt dropfodsskinne eller et FES-system (Funktionel Elektronisk Stimulation). Når du flytter foden frem, hjælper ortosen dig med at løfte foden fra underlaget. Den gør foden mere stabil og hindrer til en vis grad overstrækning af knæleddet.

Det er vigtigt, at dit fodtøj er stabilt, og der skal i fodtøjet tages hensyn til, at der skal være god plads til skinnen, som skal ned i fodtøjet. Ofte vil fodpladen kunne tilpasses til dit fodtøj.

Desuden er det vigtigt, at dit fodtøj sidder godt på foden og kan lukkes med snøre eller velcro. Det er ligeledes en fordel, at skoen kan åbnes godt op, således at du kan placere skinnen og lettere komme i fodtøjet.
Den rigide eller semirigide ankel-fod-ortose mod dropfod kan fremstilles i metal, plast eller kulfiber afhængig af, hvor fleksibel en skinne du har brug for.

Efter behov kan denne type ortose være leddelt.

Bestil tid hos en behandler

De mest almindelige årsager til brug af en rigid eller semirigid ankel-fod-ortose er:
• Spasticitet
• Neuromuskulære sygdomme, fx som følge af hjerneblødning, blodprop i hjernen, sclerose og traume
• Slap fod
• Slap parese
• Diskusprolaps

Sidder min ankel-fod-ortose rigtigt?

Det er vigtigt, at du har den rigtige ortose, som er egnet til netop dit behov. Desuden er det vigtigt, at den benyttes korrekt. Størrelsen på ortosen skal også være rigtig, så du undgår sår og skader. Der skal løbende holdes øje med, om ortosen stadig passer, eller om den skal justeres eller udskiftes. Din behandler i Sahva har fagligheden til at vurdere præcis hvilken type ortose, der passer specielt til dine forudsætninger og behov. Derfor instruerer og hjælper vi dig med at finde det helt rigtige hjælpemiddel, så vi kan være sikre på, at du får den rette behandling.

Afhængigt af hvorfor du skal bruge en ortose mod dropfod, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge ortosen forkert eller unødigt.
Skal den afhjælpe en lidelse, bør den ikke bruges længere, når behandleren vurderer det.

Vi instruerer dig altid i, hvordan og hvor meget din ortose skal bruges.

Gode råd
• Vi anbefaler, at du vasker bandagen i hånden med et flydende vaskemiddel til tekstil.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator, i solen eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.

Hvilken type dropfod har du?

Hvilken type dropfod har du?

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book et møde med en behandler Læs mere