Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Gangtræning med Thomassplint

Thomassplinten er et træningsredskab til gangtræning for dig, der er nyamputeret og skal genoptrænes efter en benamputation. Den hjælper dig til mobilisering og selvstændighed, så du kan genfinde gangfunktionen. Vi tilbyder at låne dig en Thomassplint gratis, indtil du får din egen individuelle protese.

 

Kvinde iført Thomassplint

Forskningen taler for tidlig mobilisering

Det kan være altafgørende for den benamputerede at komme op at stå tidligt efter operationen for ikke at miste de basale funktioner. Jo før des bedre viser forskningen. 
Ulla Riis Madsen er PhD studerende og forsker i effekten af tidlig mobilisering af benamputerede. Hun forklarer vigtigheden af en midlertidig træningsprotese på følgende måde:
 
”De fleste patienter, som får amputeret et ben, lider af åreforkalkning, har ofte flere kroniske sygdomme og tilhører den ældre del af befolkningen. Det er alt sammen noget, som øger deres risiko for at få komplikationer i forbindelse med operation og immobilisering på hospitalet, herunder risiko for at miste basale funktioner som gang-funktion og evnen til selvstændig forflytning. Men vi ved også, at tidlig mobilisering efter en operation markant kan nedsætte disse risici. Tidlig mobilisering, evt. på en midlertidig protese, er muligt selv blandt de ældste og svageste patienter, som har fået amputeret et ben, hvis det tværfaglige team arbejder sammen og har fælles mål for patienten. Det lyder måske lettere end det er i virkeligheden, men kan vi tillade os at lade være med at forsøge?” 
 
Ulla Riis Madsen, Sygeplejerske, Master of Public Health, PhD studerende, Ortopædkirurgisk afdeling, Slagelse og Holbæk Sygehuse/Lunds Universitet
 

Fordele for dig der er amputeret

 • Tidlig mobilisering 
 • Mulighed for at stå på to ben 
 • Opretholdelse af gangfunktion
 • Aflastning af det blivende ben
 • Nedsat risiko for komplikationer pga. inaktivitet
 • Øget chance for selvstændighed 
 • Krisebearbejdelse – ”føle sig som helt menneske igen” 
 

Fordele for sundhedsfagligt personale

Sahva tilbyder at låne alle nyamputerede en midlertidig Thomassplint gratis, indtil de får deres egen individuelle protese. Det sundhedsfaglige personale tager mål af den amputerede og kontakter Sahva, som leverer Thomassplinten. Samtidig kan den bruges til vurdering af den amputeredes proteseegnethed. 
Thomassplinten sikrer:
 • Øget mobiliseringsmulighed 
 • Øget sikkerhed i høje forflytninger
 • Understøttelse af selvstændighed i basismobilitet
 • Træning med lige vægtbæring hos fysioterapeuten
 
Thomassplinten er CE-mærket og godkendt til en max personvægt på 125 kg. Den anvendes altid uden på liner og bukser, og må aldrig bruges direkte på huden. 


Sahvas bandagister

Vores bandagister er alle autoriserede. De er dagligt i kontakt med amputerede via vores klinikker, på hospitalerne, på hjemmebesøg og på rehabiliteringscentre. Vi møder dig der, hvor du er, og det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning for dig.

Påsætning af Thomassplint

Ring og bestil tid