Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Pleje ved brug af din armprotese

God hygiejne er vigtigt hver dag. Protese og liner kommer med tiden til at lugte, hvis de ikke tørres af dagligt.

Rengøring og vedligeholdelse

Bærer du protesen med direkte hudkontakt, skal du tørre overfladen med en opvredet klud, så du får sved og hudrester væk. Bærer du derimod protesen med en liner, skal du vaske lineren dagligt. Vedligeholdelse og rengøring af din liner er også afgørende for, at du ikke får gener - læs mere om rengøring af din liner her

Protesehandsken er protesens daglige beskyttelse. Handsken på din protese kan vaskes med sæbe, men den vil med tiden tage så meget snavs til sig, at den ikke længere kan gøres helt ren. Så skal den skiftes ud med en ny. Det er individuelt, hvor længe der går, inden en handske behøver at blive skiftet. Som tommelfingerregel er hver anden måned en fin tidsramme for et handskeskift.

Vær meget opmærksom på, at der ikke kommer vand ind i de elektriske dele af protesen. Hvis der kommer en revne i din handske, er det derfor vigtigt, at den skiftes ud så hurtigt som muligt. Nye protesehandsker bevilges af kommunen.

Hudpleje

Det kan være godt for huden på din armstump at blive smurt med creme. Sørg altid for at cremen er trukket godt ind i huden, inden du tager din protese på. Det kan være en god ide at smøre huden om aftenen, når protesen er taget af.

 (Klik på pilene eller kør billederne til siden for flere billeder)

 

Allergier og gener

Yderst sjældent kan der opstå allergiske reaktioner mod silikonen i protesen. Derudover er også ganske få brugere, er allergiske over for limen der bruges i elektroderne, som bruges i de myoelektrisk-styrede proteser. I de fleste tilfælde erstattes materialerne med andre alternativer.

En typisk gene ved brug af en protese er varme. I sådanne tilfælde bliver armstumpen rød og klør, og der kan være små sårlignende prikker på huden. Generne forsvinder ofte ved en pause fra protesen.

En anden typisk gene er, at hylsteret gnaver. Det kan ske, hvis armstumpen eller kroppen vokser. Det er et problem, som især ses ved børn der vokser, men også hos voksne, der tager på eller bliver mere muskuløse.

Kontakt din bandagist ved gener, så I sammen finder en løsning på problemet.