Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Kan mit barn have gavn af en HKAFO?

Varianter HKAFO ortoser til børn - Sahva

(Her ses et udvalg af Sahvas mange HKAFO varianter)

En Hofte-Knæ-Ankel-Fod-Ortose (HKAFO) er et leddelt stativ, som du påfører på hele dit barns ben og spænder fast rundt om taljen. Ortosen stabiliserer og giver dit barn kontrol over hofte og knæ. Den kan korrigere for fejlstillinger, erstatte muskelfunktioner, stabilisere led og lindre smerter.
Alle HKAFO'er bliver speciallavet til hvert enkelt barn. Vi snakker med dig og dit barn om, hvilke ønsker der er til en mere funktionel hverdag. Måske drømmer dit barn om at stå op som andre fra klassen kan eller måske blot at kunne få en afveksling fra kørestolen. Uanset ønsket finder vi sammen den bedste løsning til dit barn.

En HKAFO kan være fremstillet af enten plast eller kulfiber eller en kombination*. Visse typer består af både hårde, stærke og bløde, fleksible materialer.
Det hårde, stærke materiale (prepreg) kan anvendes målrettet til at give styrke præcis dér, hvor det er påkrævet. Det bløde materiale bruges til at "omfavne" kropsdelen for at fastholde ortosen.

* Lad dit barn sætte sit eget præg på sin KAFO - se hvilke farver og mønstre dit barn kan vælge imellem

De mest almindelige årsager til, at dit barn kan have gavn af en HKAFO er:
• Neuromuskulære sygdomme og skader; Cerebral Parese og Myelomeningocele
• Skader på rygsøjlen

* Lad dit barn sætte sit eget præg på sin HKAFO - se hvilke farver og mønstre I kan vælge imellem

Sidder HKAFO'en rigtigt?

Det er vigtigt, at dit barn har den rigtige ortose, som er egnet til netop barnets behov, og at den benyttes korrekt. Størrelsen på ortosen skal også være rigtig, så dit barn undgår sår og skader. Der skal løbende holdes øje med om ortosen stadig passer, eller om den skal justeres eller udskiftes i takt med at dit barn vokser. Jeres behandler i Sahva har fagligheden til at vurdere præcis hvilken type ortose, der passer specielt til dit barns forudsætninger og behov. Vi instruerer og hjælper vi med at finde det helt rigtige hjælpemiddel, så vi kan være sikre på, at dit barn får den rette behandling.

Afhængigt af hvorfor dit barn skal bruge en HKAFO, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Det er vigtigt ikke at bruge ortosen forkert eller unødigt. Skal den afhjælpe en lidelse, bør den ikke bruges længere, når behandleren vurderer det.

Gode råd
Vi anbefaler at vaske ortosen i hånden med et velegnet vaskemiddel.
Lad aldrig ortosen tørre direkte på en varmekilde eller i solen, men læg den på et klæde og lad den tørre.

Lad os hjælpe dit barn til en lettere hverdag

Lad os hjælpe dit barn til en lettere hverdag

Book en tid hos en behandler. Ring til kundeservice på 7011 0711 Ring til Sahva