Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Bløde og rigide halskraver til børn

Varianter af halskraver - Sahva

En halskrave kan give aflastning og støtte til dit barns nakkestruktur og muskulatur. Ved understøttelse af nakken kan barnet bruge sin energi på eks. spisesituationer, følge undervisning, finmotoriske opgaver mv.

Ofte anvendes en halskrave af børn med spasticitet (Cerebral parese). Nogle gange ses det i kombination med et rigidt korset og som alternativ til nakkestøtte med pandestrop i eks. gangstativ, ståstativ eller kørestol. Læs mere om ståstativer (HKAFO)

En halskrave kan anvendes specifikt til en opgave; spisning, undervisning eller andet. Dit barn skal ikke sidde med halskrave på hele dagen.

To varianter af halskraver

En blød halskrave består af et skummateriale betrukket med tekstil. Den lukkes med velcroremme og er let at tage på og af. Desuden er kraven anatomisk udformet for bedre komfort.

Udover de bløde halskraver findes der også rigide (stive) to-delte halskraver. Disse aflaster og holder nakke og hoved i en ergonomisk optimal og aflastende stilling. Kraven kan desuden støtte dit barns hage.

En stiv halskrave vælges ud fra mål der tages af dit barns behandler. Det kan være nødvendigt med tilretninger, for at kraven passer præcist til dit barns særlige behov.

Bestil tid hos en behandler

De mest almindelige årsager til, at dit barn har brug for en halskrave:

Spasticitet (Cerebral parese / CP)
Hold i nakken
Stivhed
Ømhed
Overbelastning
Piskesmæld (whip-lash)
Traumebehandling
Lette neuromuskulære forstyrrelser
Postoperativt
Brud (fraktur) på halshvirvelsøjlen

Sidder halskraven rigtigt?

Det er vigtigt løbende at holde øje med pasformen på kraven, da den muligvis skal justeres eller udskiftes over tid. Afhængig af hvorfor dit barn skal bruge en halskrave, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge hjælpemidlet forkert eller unødigt.
Skal kraven afhjælpe en lidelse, bør den ikke bruges længere, når behandleren vurderer det.
Der kan være stor forskel på, hvad der passer til hver enkelt, og derfor bør du/I altid konsultere Sahva, så vi kan sikre os, at dit barns nakke får den rette behandling. Vi instruerer altid i, hvordan og hvor meget hjælpemidlet skal bruges.

Gode råd
• Vi anbefaler at vaske halsbandagen i hånden med et flydende vaskemiddel til tekstil.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator, i solen eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.

Sammen finder vi den rette halskrave til dit barn

Sammen finder vi den rette halskrave til dit barn

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book en tid Book en tid