Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hvad er en HKAFO?

En Hofte-Knæ-Ankel-Fod-Ortose (HKAFO) er et leddelt stativ du tager på hele benet og spænder fast rundt om taljen. Ortosen stabiliserer og giver dig kontrol over hofte og knæ. Den kan korrigere for fejlstillinger, erstatte muskelfunktioner, stabilisere led og lindre smerter.

Varianter af HKAFO helbensortoser - Sahva

(Her ses et udvalg af Sahvas mange varianter)

En HKAFO kan være fremstillet af enten plast eller kulfiber eller en kombination*. Visse typer består af både hårde, stærke og bløde, fleksible materialer.
Det hårde, stærke materiale (prepreg) kan anvendes målrettet til at give styrke præcis dér, hvor det er påkrævet. Det bløde materiale bruges til at ’omfavne’ kropsdelen for at fastholde ortosen.

* Sæt dit eget præg på din HKAFO - se hvilke farver og mønstre du kan vælge imellem

Bestil tid hos en behandler

De mest almindelige årsager til brug af en HKAFO er:

• Neuromuskulære sygdomme og skader; Cerebral Parese og Myelomeningocele
• Skader på rygsøjlen

Sidder min HKAFO rigtigt?

Det er vigtigt, at du har den rigtige ortose, som er egnet til netop dit behov. Desuden er det vigtigt, at den benyttes korrekt. Størrelsen på ortosen skal også være rigtig, så du undgår sår og skader. Der skal løbende holdes øje med, om ortosen stadig passer, eller om den skal justeres eller udskiftes. Din behandler i Sahva har fagligheden til at vurdere præcis hvilken type ortose, der passer specielt til dine forudsætninger og behov. Derfor instruerer og hjælper vi dig med at finde det helt rigtige hjælpemiddel, så vi kan være sikre på, at du får den rette behandling.

Afhængigt af hvorfor du skal bruge en HKAFO, kan både lidelsen og behovet også ændre sig - og det er vigtigt ikke at bruge ortosen forkert eller unødigt.
Skal den afhjælpe en lidelse, bør den ikke bruges længere end bandagisten anbefaler..
Vi instruerer dig altid i, hvordan og hvor meget din ortose skal bruges.

Brug for vejledning om en HKAFO?

Brug for vejledning om en HKAFO?

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book et møde hos en af vores behandlere