Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hvad er en rigid knæortose?

Varianter af rigid knæortose - Sahva

(Her ses et udvalg af Sahvas mange rigide knæortoser)

Hvis du har pådraget dig en ledbåndsskade, skal du sandsynligvis gå med en rigid knæortose, også kaldet en 4-punkt skinne eller knæskinne.

En rigid knæortose er stabil og sidder på låret og underbenet, og derfor giver den meget støtte og aflastning til dit knæ. Det er muligt at justere, i hvor høj grad den skal aflaste eller helt immobilisere og dermed give meget begrænset bevægelse i knæet.

Ved knæet har ortosen justerbare led, og 4-punkt skinnerne har en fast ramme på bagsiden af læggen og forsiden af låret. Dermed kan den rigide knæortose give kontrol ved overstræk af og generel instabilitet af knæet og beskyttelse af ledbåndene ved dagligdagsaktiviteter såvel som ved ikke-kontaktsport.

Du kan også anvende den rigide knæortose til forebyggelse af skader og under genoptræning af dit knæ.

Bestil tid hos en behandler

De mest almindelige årsager til brug af en rigid knæortose er korsbåndsskader og ledbåndsskader fx:

• Medial Collateral Ligament (MCL)
• Lateral Collateral Ligament (LCL)
• Anterior Cruciate Ligament (ACL)
• Posterior Cruciate Ligament (PCL)

Sidder min knæortose rigtigt?

Det er vigtigt, at du har den rigtige ortose, som er egnet til netop dit behov. Desuden er det vigtigt, at den benyttes korrekt. Størrelsen på ortosen skal også være rigtig, så du undgår sår og skader. Der skal løbende holdes øje med, om ortosen stadig passer, eller om den skal justeres eller udskiftes. Din behandler i Sahva har fagligheden til at vurdere præcis hvilken type ortose, der passer specielt til dine forudsætninger og behov. Derfor instruerer og hjælper vi dig med at finde det helt rigtige hjælpemiddel, så vi kan være sikre på, at du får den rette behandling.

Afhængigt af hvorfor du skal bruge en rigid knæortose, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge ortosen forkert eller unødigt.
Skal den afhjælpe en lidelse, bør den ikke bruges længere, når behandleren vurderer det.

Gode råd
• Vi anbefaler, at du vasker bandagen i hånden med et flydende vaskemiddel til tekstil.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.

Hvilken knæortose passer til dig?

Hvilken knæortose passer til dig?

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book et møde med en behandler