Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hvad er en rigid ankel fod ortose?

Varianter af rigid ankel/fodortose - Sahva

(Her ses et udvalg af Sahvas mange varianter)

En rigid AFO eller Ankel-Fod-Ortose har til formål at immobilisere og/eller korrigere fejlstillinger i fodens led. Denne type ortose bruges efter en operation eller ved spasticitet eller hypermobilitet i fod og knæled og ved mangelfuld muskelkontrol.

Når du flytter foden frem, hjælper ortosen dig med at løfte foden fra underlaget. Den gør foden mere stabil og hindrer til en vis grad overstrækning af knæleddet.

En AFO kan være designet forskelligt fra menneske til menneske alt efter behov. Den kan være med eller uden led, og være fremstillet i forskellige materialer herunder thermoplast eller kompositmaterialer eller en kombination af disse*.
I daglig tale kaldes en AFO typisk en fodkapsel, en benskinne eller blot skinne / kapsel.

* Sæt dit eget præg på din AFO - se hvilke farver og mønstre du kan vælge imellem

Vælg farve og mønster på din ortose

Bestil tid hos en behandler

De mest almindelige årsager til brug af en rigid ankelortose er:

• Arthhrodese
• Spasticitet
• Hypermobilitet i fod- og knæled
• Mangelfuld muskulær kontrol i fod og ankel
• Neuromuskulære sygdomme fx som følge af hjerneblødning, blodprop i hjernen, sclerose og traume.

Sidder min AFO rigtigt?

Det er vigtigt, at du har den rigtige ortose, som er egnet til netop dit behov. Desuden er det vigtigt, at den benyttes korrekt. Størrelsen på ortosen skal også være rigtig, så du undgår sår og skader. Der skal løbende holdes øje med, om ortosen stadig passer, eller om den skal justeres eller udskiftes. Din behandler i Sahva har fagligheden til at vurdere præcis hvilken type ortose, der passer specielt til dine forudsætninger og behov. Derfor instruerer og hjælper vi dig med at finde det helt rigtige hjælpemiddel, så vi kan være sikre på, at du får den rette behandling.

Afhængigt af hvorfor du skal bruge en rigid ankel fod ortose, kan både lidelsen og behovet også ændre sig, og derfor er det vigtigt ikke at bruge ortosen forkert eller unødigt. Skal den afhjælpe en lidelse, bør den ikke bruges længere, når behandleren vurderer det.

Vi instruerer dig altid i, hvordan og hvor meget din ortose skal bruges.

Gode råd
• Vi anbefaler, at du vasker bandagen i hånden med et flydende vaskemiddel til tekstil.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.

Sammen finder vi den rettet ortose til din fod

Sammen finder vi den rettet ortose til din fod

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book et møde. Book en tid