Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hvordan hjælper en rigid håndledsortose?

En rigid håndledsortose eller bandage har til formål at stabilisere og korrigere eventuelle fejlstillinger i håndled og én eller flere fingre. Ortosen findes med og uden støtte til tommelfingeren, alt efter behov. Ortoserne giver også en let kompression. 

Rigid håndledsortose - Sahva

(Her ses et udvalg af Sahvas mange varianter af rigide håndledsortoser)

En rigid (stabil) håndledsortose kan være fremstillet i tekstil med stivere, være støbt i thermoplast* eller i et andet stabilt materiale, eller måske med en kombination af tekstil. 
Ortosen/bandagen er velegnet til at holde håndleddet fast i en bestemt stilling.
Den rigide ortose kan også være en hvileskinne, som er udformet som en handske, der strækker fingrene fra undersiden ved hjælp af aluminimumsskinner, polstret med tekstil. Den modvirker kontraktur ved eksempelvis spasticitet.

* Sæt dit eget præg på din armskinne - se hvilke farver og mønstre du kan vælge imellem

Vælg egen farve på din ortose - Sahva

Bestil tid hos en behandler

De mest almindelige årsager til brug af en rigid håndledsortose:

  •  Reumatoid arthrit [kronisk inflammatorisk ledsygdom]
  • Artrose [slidgigt]
  • Posttraumatisk
  • Postoperativt
  • Reumatologiske sygdomme / spasticitet
  • Kontrakturer i fingrene / spasticitet
  • Sclerose

Sidder min håndledsbandage rigtigt?

Det er vigtigt, at du har den rigtige ortose i forhold til diagnose og behov, som er egnet til netop det formål du søger. Derudover er det vigtigt, at den benyttes korrekt.

Størrelse på ortosen skal være den rigtige for at opnå maksimal støtte og funktion af ortosen - herved undgås også sår og skader. Der skal løbende holdes øje med om ortosen stadig passer dig - om den skal justeres eller evt. udskiftes.
Afhængig af årsagen til brug af en ortose, kan gener ændre sig over tid - hold øje med disse ændringer. Er det til afhjælpning af en skade, bør du ikke bruge den mere, når skadestedet igen er stabilt.

Gode råd
Det anbefales, at du vasker din ortose i hånden med et velegnet vaskemiddel. Lad aldrig ortosen tørre direkte på en varmekilde, men læg den på et klæde og lad den tørre her i stedet.

Ring eller book en tid

Ring eller book en tid

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book et møde. Book en tid