Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Nye sikkerhedssko hjalp Mogens fra konstante smerter til aktiv hverdag

Et langt og aktivt arbejdsliv har slidt Mogens Hansens fødder, så han levede med konstante og uudholdelige smerter. Takket være speciallavede sikkerhedssko fra Sahva har han fået et liv helt uden smerter.

Mogens med sikkerhedssko

I mere end 40 år har Mogens Hansen arbejdet som tømrer. Et fysisk hårdt arbejdsliv, der har sat sine spor på den 63-årige sydvestjyde fra Varde. Slitagen gik særligt ud over hans ene tå, der til sidst blev helt ubøjelig, hvilket gjorde det umuligt for ham at anvende almindelige sikkerhedssko, der knækker på midten. I fem år bed han den konstant tiltagende smerte i sig og kæmpede sig igennem hverdagen.

– Jeg kunne slet ikke være nogen steder for smerterne i foden, og det var ligegyldigt, om jeg stod, sad eller lå – smerterne forsvandt aldrig. Jeg har altid haft det ønske at blive på arbejdsmarkedet så længe, jeg kunne, men smerterne blev en reel trussel for mit arbejdsliv. Samtidig var jeg ofte irritabel på jobbet, fortæller Mogens Hansen.

Efter fem år med uafbrudte gener hørte Mogens Hansen om muligheden for at få kontrolleret sine fødder hos Sahva. Han fik hurtigt booket en tid og kom til en fodanalyse hos Sahva. Specialisten kunne hurtigt se, at han fodaftryk var skævt og skadeligt.

– Jeg havde vænnet mig til at kompensere for smerterne og var begyndt at gå helt skævt. Efter et tjek af storetåen kunne min behandler se, at der skulle laves nogle sko med en stiv sål. Han fortalte, at det nok skulle afhjælpe smerterne, hvilket var en stor lettelse for mig, forklarer Mogens Hansen.

Farvel til smerterne

Efter en præcis opmåling af foden fik Mogens Hansen speciallavet et sæt sikkerhedssko til sit arbejde. Og selvom al begyndelse er svær, sætter han nu stor pris på sine personlige sko.

– Da jeg fik skoen på første gang, tænkte jeg ’åh nej, dem kommer jeg aldrig til at gå i’. Det gjorde ondt overalt. Men jeg bed i det sure æble og blev ved med at bruge dem og efter et par uger var alt ok. Jeg skulle simpelthen vænne foden til at gå normalt igen, siger Mogens Hansen.

Tømrer med nedslidte fødder: ”Sikkerhedssko fra Sahva har givet mig flere år på arbejdsmarkedet”

Det er nu nogle måneder siden, han fik sine unikke sikkerhedssko, og dagligdagen er blevet en hel anden for den aktive tømrer.

– Jeg har kunnet mærke en stor fremgang i tåen og foden. Jeg har slet ingen smerter mere, og det er dermed meget nemmere at komme igennem hverdagen. Det har givet mig mod på mange flere år på arbejdsmarkedet, og jeg er samtidig blevet mere aktiv i min fritid. Vi er blandt andet begyndt at sejle rigtig meget igen, forklarer Mogens Hansen.

Sideløbende med sine sikkerhedssko, der blev fuldt finansieret af Jobcenteret, købte han også et par speciallavede indlægssåler, som han kan bruge i alle sine fritidssko og dermed opnå samme beskyttelse af foden.

Sahvas ortopædiske skomagere

Ortopædiskskomager undersøger dine fødder før de endelig mål tages.

Vores ortopædiske skomagere og kliniske konsulenter er alle specialister og kan give dig optimal vejledning i et bredt udvalg af ortopædisk fodtøj. Vi møder dig der, hvor du er, og det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning for dig.

Kontakt os for at høre mere