Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Information om diabetes & fodtøj

Når det handler om livskvalitet...

Diabetes er i dag den hyppigste årsag til blindhed og amputation, og det er derfor vigtigt hele tiden at være opmærksom på de forandringer i kroppen, man eventuelt oplever.

Følsomme fødder
Diabetikere skal være ekstra opmærksomme på føddernes tilstand, da de ofte har nedsat blodforsyning og følelse (neuropati) i fødderne, som kan give skader og sår på huden, der øger risikoen for infektion.

Bestil tid

Omkring 256.000 danskere har diagnosen diabetes

Det bedste for fødderne
Hos Sahva kan vi hjælpe med at finde sundt fodtøj til diabetikere. Vi kan også lave aflastende fodindlæg og fremstille håndsyede sko, der passer præcist til dine fødder - uanset hvordan de ser ud.

Fødder får massage

Nogle vælger at betale sit fodtøj eller indlæg selv; andre søger kommunen om en bevilling

Bevilling af indlæg og fodtøj
Hvis du har behov for specialfremstillet fodtøj eller indlæg, skal du have en ordination fra lægen, så du kan søge din kommune om en bevilling. Bevillingen dækker størstedelen af fodtøj, men der vil altid forekomme en egenandel oveni.

Mulighed for skiftesko
Normalt bevilges ét par sko for hver 18 måneder. Dog kan der, ved den første bevilling, søges om et par skiftesko efter 3 måneder. Når du har modtaget bevillingen fra kommunen, tager du den med til Sahva.

Det er skoene, der skal passe dine fødder. Ikke omvendt!

Frit valg af leverandørRøde fodformede sko og solbriller
Ifølge § 112 i Serviceloven kan man frit vælge sin leverandør af indlæg og fodtøj, uanset hvem der er henvist til på bevillingen. Ved skift af leverandør kan der forekomme en øget egenbetaling.

Flere muligheder
Ikke alle diabetikere har behov for håndsyet fodtøj. Nogle kan fint klare sig med fabriksfremstillet ortopædisk fodtøj, såkaldte ”FF-sko” eller ”Semi-ortopædisk fodtøj”, mens andre kan fortsætte med at bruge de sko, de allerede har, med et par specialfremstillede indlæg lagt i fodtøjet.

Rummelige sko
Sko til diabetesfødder er rummelige i både bredde og højde og uden generende syninger. Derfor er de gode både for dig, som bare gerne vil gøre noget godt for dine fødder, og til dig, som har forbinding om fødderne, forandringer i leddene eller har brug for særlig plads ved forfoden.

Forløbet ved håndsyet fodtøj
Når du kommer til Sahva, for at få lavet håndsyet fodtøj, kommer du igennem et helt fast forløb.

Klinisk vurdering
Den ortopædiske skomager foretager en nøje klinisk vurdering af dine fødder. Fødderne bliver undersøgt med hensyn til udseende, gangafvikling, leddenes bevægelighed, eventuelle sår og fejlstillinger. Der bliver taget et aftryk af fødderne i en såkaldt trykkasse, eller – hvis det er nødvendigt – en gipsafstøbning.

læstortopædiske indlæg

 

 

 

 

 

Læst og første prøve
Der bliver derefter lavet en læst og eventuelt taget mål til ortopædiske indlæg. Når læsten er færdig, kommer man ind for at prøve en plastmodel af det kommende fodtøj.

Plastprøven bliver lavet for at være sikker på, formen passer, inden vi begynder selve produktionen af fodtøjet.

Udlevering og kontrol
Når fodtøjet er færdigt, kontrollerer vi både pasform og funktion. Det er din garanti for, at fodtøjet passer helt, som det skal.

Ved udleveringen modtager du samtidig en grundig vejledning i brugen og plejen af dit nye fodtøj, og der aftales en kontroltid, da det er vigtigt at besøge skomageren regelmæssigt, fordi diabetesfødder konstant forandrer sig.

Fodtøj – som du vil have det

Udvalg af fodtøj

Sahvas håndsyede fodtøj kan fås i et stort udvalg af farver og materialer. Spørg din ortopædiske skomager om de mange muligheder

Køb af nye sko
Når du køber nye sko i en butik, er det vigtigt, at de passer fra starten. På den måde forebygger du trykbetingede sår på fødderne. Du skal altså ikke ”gå det til”.  

Det er en god idé at vælge en kvalitetssko af bløde materialer med god støtte til hælen og gerne en blød sål, der kan aflaste foden. 

Der må ikke være syninger i overlæderet, der trykker foden - og sandaler, med rem mellem tæerne, er bandlyst.

Sahvas butikker
I vores butikker kan du finde et meget stort udvalg af gode sko til diabetesfødder – og et personale der står klar til at vejlede dig.

Masser af kærlighed til følsomme fødder

Undersøg dine fødder hver dag for sår eller røde mærker
Hvis du har svært ved at gøre det selv, må du få en anden til at hjælpe dig

Gå aldrig med bare tæer
Heller ikke derhjemme

Køb sko om eftermiddagen
Dine fødder vokser nemlig en smule i løbet af dagen

Husk at pleje dine fødder godt
Smør dem gerne ind i fodcreme hver dag, så du undgår sprækker og hård huddannelser

Undgå fodbad!
Har du et lille sår, kan det øge infektionsrisikoen. Fodbad udtørrer desuden også huden, og det giver øget risiko for revner og sår

Besøg jævnligt en fodterapeut
Hold godt øje med fødderne og brug evt. et spejl. Vær opmærksom på forandringer som røde pletter, vabler, hård hud, splinter eller andet. Kontakt din fodterapeut, hvis du opdager noget, som ikke plejer at være der

Ring eller book en tid

Ring eller book en tid

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 eller book at møde. Læs mere