Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Udvikling og innovation

Sahva har i mere end 150 år hjulpet mennesker til et liv i bevægelse, og har derfor en dyb indsigt i de behov, som knytter sig til kropsbårne hjælpemidler. Stærke relationer til brugere og teknologiske samarbejdspartnere giver os et solidt grundlag for innovations- og udviklingsaktiviteter, som optimerer vores løsninger og produkter.


Teknologiens mange muligheder

Hos Sahva er vi på forkant med den seneste teknologiske udvikling i branchen, og som en helt naturlig del af vores hverdag, tester vi, lærer af vore fejl og inddrager vores interne og eksterne brugere. Løbende forbedrer vi vores udviklings- og produktionsprocesser samt services til vores brugere. Vi har allerede udviklet og implementeret 3D-scanningsløsninger til måltagning af protesehylstre, og vi er i test- og opstartsfasen med 3D-printede protesehylstre. Ud over en bedre service til vores kunder, eksempelvis i form af hurtig levering, får vores behandlere en mindre hektisk hverdag og et bedre arbejdsmiljø. Vi arbejder desuden løbende med udvikling af apps, som gør udvalgte processer nemmere for både medarbejdere og brugere.

       (Klik på pilene eller kør billederne til siden for flere billeder)


Udvikling af nyt skodesign

Det er naturligvis vigtigt, at vores ortopædiske fodtøj er tilpasset brugernes gangafvikling, leddenes bevægelighed og eventuelle sår og fejlstillinger. Men lige så vigtigt er det, at vores ortopædiske fodtøj lever op til brugernes egen stil og udtryk. Vi følger derfor løbende tidens trends og har i samarbejde med en ekstern konsulent, tilknyttet Kolding Designskole, sat fokus på vores skomodellers udtryk med nye farver, såler og materialer. Sammen har vi udviklet og skabt nye muligheder, som gør vores skomagermestre i stand til at tilpasse de ortopædiske skos udseende, så den enkelte bruger får en sko, som også designmæssigt lever op til forventningerne. Vores brugere har forskellige forventninger, men i mange tilfælde handler det om muligheden for at udtrykke sin stil – og at skoen rent designmæssigt og til forveksling ligner en helt almindelig sko.


Innovationsprojekter

Vores vigtigste ressource er vores medarbejdere, og deres dybe faglige viden og kompetencer er afgørende for vores brugere og forretning. Vi innoverer og udvikler os kontinuerligt, og vi har ikke langt fra idé til handling.
Vi sagde hurtigt ja tak, da vi blev tilbudt at være med i et innovationsprojekt gennem Industriens Fond med fokus på innovation. Her fik en mindre gruppe af medarbejdere inspiration og metoder, som fremadrettet har hjulpet os til at fastholde et nært fokus på den daglige drift samtidig med, at vi opererer med et længere udviklingsfokus. Vi benytter nu metoder, hvor vi hurtigt får testet vores idéer i markedet. Og det er vigtigt, fordi det netop er vores brugere og markedet, som i sidste ende beslutter, om vores idéer er bæredygtige eller ej. Nedenfor fortæller Sahvas administrerende direktør, René Engskov, mere om projektet, og hvordan vi arbejder med innovation i Sahva.