Du har ingen varer i din indkøbskurv.

Daniel Wagner med sin løbeprotese

Daniel Wagner

Vi hjælper sprinter og længdespringer, Daniel Wagner, med hans løbe- og springprotese. Med vores sponsorat ønsker vi at støtte og hjælpe ham til at kunne få det optimale ud af sin protese og forbedre hans præstationer på banen.

Gennem tæt dialog og stærkt samarbejde er vi medvirkende til at gøre hans sportslige drømme til en realitet. Derfor er vores specialister eksempelvis med til træning, når hans proteser skal afprøves, rettes til eller finjusteres inden et mesterskab. Vi er også lejlighedsvis med, når han er til internationale mesterskaber. 

Daniel Wagner er med som fast coach ved Sahvas årlige løbeskole for benamputerede. Her lærer han fra sig og motiverer deltagerne til et liv i bevægelse.  

Om Daniel Wagner
En forkert landing efter et spring på en trampolin i 2008 kostede Daniel Wagner Jørgensen sit højre ben. Nu har en vilje af stål og et løbeben af kulfiber gjort ham til en del af verdenseliten.

Han deltog ved De Paralympiske Lege i London i 2012 og vandt bronze i længdespring. I 2015 slog han verdensrekorden i længdespring og blev tredobbelt medaljevinder ved VM i paraatletik i Qatar. Ved de Paralympiske Lege i Rio 2016 kæmpede han sig til en sølvmedalje i 100 meterløb og bronzemedalje i længdespring. I 2017 vandt han sølv i 100 meterløb og guld i længdespring ved VM i paraatletik i London. I 2018 blev det til guld ved EM i paraatletik i Berlin i både 100 meterløb og længdespring.

Senest hev Daniel guld hjem i 100 meterløb ved VM i Dubai 2019, og ved samme lejlighed fik han sølv i længdespring.

I vinteren 2018 debuterede Daniel Wagner som snowboarder. Ved Landgraaf World Cup i Holland fik han en 10. plads i Banked Slalom, mens han til Pyha World Cup Finland opnåede en 7. plads i Boardercross. I starten af 2018 deltog han ved de Paralympiske Vinterlege i PyeongChang i Sydkorea, hvor han opnåede en 8. plads i Bordercross og en 9. plads i Banked Slalom.

Som en af verdens absolut bedste paraatleter, går han nu benhårdt efter metal ved de Paralympiske Lege i Tokyo, august/september 2021.

  • Født: 3. juni 1993 
  • Uddannelse: Studerende 
  • Beskæftigelse: Para-atlet
  • Idrætsgrene: Atletik og snowboard
  • Discipliner: 100-meter-løb, længdespring, Boardercross og Banked Slalom
  • Handicap: Overbensamputeret
Se hvordan Daniel Wagner forbereder sin benprotese til VM i London 2017.