Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hvordan vælger du fodtøj som benprotesebruger?

Det kan være svært at vælge det rigtige fodtøj. Det er det ofte også, hvis du er amputeret.

Som benamputeret, eller hvis du har komplikationer forårsaget af diabetes eller en anden blodkarsygdom (vaskulær sygdom), er der en del andre forhold, der gør sig gældende end bare pris og design; beslutningen kan nemlig have betydning for din sundhed på den lange bane.

Særligt for diabetikere

Som diabetiker kan du opleve en begyndende følelsesløshed i hænder og fødder. Derfor er det meget vigtigt at være opmærksom på sår eller skader. Da dine fødder dagligt oplever trykbelastning, når du går eller står, er de særligt udsatte for sårdannelse.

Sko fra New Feet er udformeret med stor fokus på følsomme fødder. Med ekstra god plads til tæerne, en stabil hælkappe og ingen generende syninger er de ofte meget velegnede til diabetikere. Spørg din bandagist om råd eller bestil en tid hos en af vores dygtige kliniske konsulenter.

Bestil tid hos en behandler

New Feet har mange sko og støvler der er velegenede til diabetikere - Sahva

Anbefalinger til det rigtige fodtøj for benprotesebrugere

Mange mister en del af deres ben på baggrund af vaskulær sygdom. Det er derfor yderst vigtigt at passe på det tilbageværende ben og fod. Hvad enten du bruger protese eller ej, kan din fod ofte være udsat for ekstra belastning og tryk, især når du flytter dig rundt og evt. står på benet. Du kan derfor være i risiko for at udvikle sår. Du kan passe godt på din fod ved, at vælge fodtøj med ekstra god plads til tæerne, en stabil hælkappe og ingen generende syninger.

Ortopædiske sko med plads til indlæg sikrer optimal beskyttelse af den tilbageværende fod. Indlæggene kan tages ud og skoene har ekstra polstring, er sømløse eller med brede såler, der giver en vis støtte.

 Dette skal du være opmærksom på, når du vælger sko:

 1. Årsag til dine gener i foden:
  • Hvis du er amputeret, diabetiker eller har symptomer som nerveskade, dårligt blodomløb eller en historik med sårdannelse, er beskyttelse af dine fødder (tilbageværende fod) essentiel.
 1. Fodens størrelse:
  • Vejen til den rette sko starter med at vi tager mål af din fod, og derefter enten prøver en sko fra vores sortiment eller fremstiller fodtøjet efter netop dine mål. Hvis din fod hæver, hvis du øger din vægt eller når du bliver ældre, kan det alt sammen have afgørende betydning for, hvorvidt dit fodtøj stadig passer til dine behov. Derfor laver vi nye måltagninger hvert eller hvert andet år.
 2. Skoens dimensioner:
  • Det rigtige fodtøj er hverken for rummeligt eller for stramt. Gode sko har en fast bagkappe for at stabilisere foden bedst muligt. Sålen må gerne være lidt bredere eller konveks (bue udad), hvilket giver en bredere base til at styre din fods bevægelse, når du går.
 3. Gangafvikling:
  • En sko med gænge hjælper dig med at få afviklet korrekt, når du går. Du kan se at skoen har gænge, når du kan trykke ned foran på skoen og den vipper.
 4. Indlæg:
  • Indersålen i dine sko kan erstattes med indlæg, som er fremstillet 100% efter din tilbageværende fod. Et indlæg kan hjælpe med at korrigere fejlstillinger og give god stødabsorbering.
 5. Individuelt fremstillede eller semi-ortopædiske sko:
  • Måske har du behov for individuelt fremstillet fodtøj eller semi-ortopædiske sko tilpasset specielt til dig. Det skal afgøres af en læge som laver en henvisning til en ortopædisk skomager eller behandler. Det kan også være, at du i stedet har behov for en ortose (skinne til fodtøjet), som kan udligne belastningstrykket og lindre dine gener.

Vores ortopædiske skomagere og kliniske konsulenter er specialister på området og kan guide dig sikkert frem til det fodtøj der passer til lige netop dig.  I vores afdeling i Brøndby kan du ligeledes komme forbi vores skoudstilling og få råd og vejledning til valg af fodtøj.

Bestil tid hos en af vores behandlere

Bestil tid hos en af vores behandlere

Ring til vores kundeservice 7011 0711 Læs mere