Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Skoliose ryg - kan afhjælpes med dystrofi eller softbrace-korset

Varianter softbrace og dystofi korsetter - Sahva

Disse to typer korsetter har det til fælles, at de benyttes til behandling af neuromuskulære sygdomme som scoliose.
Det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning til dig. Derfor vægter vi samtalen omkring dit korset lige så højt som den individuelle måltagning til korsettet.

Bestil tid hos en behandler

Hvornår bruges et dystrofi-korset?
Et Dystrofi-korset kalder man også for et T-korset, og dets formål er at forebygge eller forsinke skævheder i ryggen. Falder du sammen i ryggen, kan korsettet rette ryggen op og give en bedre siddestilling.

Dystrofi-korset er fremstillet i plast med blød polstring og lukkes på ryggen med velcrobånd. Korsettet kan se forskelligt ud alt efter hvem man er, da det skal passe til lige præcis din ryg. Korsettet formes typisk efter en gipsafstøbning af overkroppen.

Hvornår bruges et softbrace-korset?
Et Softbrace-korset kalder man også for et Plastazote-korset, og dets formål er at give let støtte og øget kropsbevidsthed til dig, og dermed opnå en bedre balance, når du sidder ned. Softbrace-korsettet giver også bedre kontrol over hoved og hænder.
Softbrace-korsettet er fremstillet i et fleksibelt skummateriale med stivere og lukkes på ryggen med velcrobånd. Korsettet formes efter gipsafstøbning eller med et 3D-program (CAD/CAM).

Personliggør dit korset
Hos Sahva ved vi, at det kan være vigtigt for dig, at dit hjælpemiddel afspejler din personlighed. Derfor tilbyder vi, at du selv kan vælge farve og mønster til din ortose og på den måde sætte dit eget præg på dit korset. Se dine valg her

Vælg farve på dit korset - Sahva

Sidder korsettet rigtigt?

Det er vigtigt løbende at holde øje med pasformen af korsettet, da det muligvis skal justeres eller udskiftes over tid. Afhængig af hvorfor dit barn skal bruge et korset, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge korsettet forkert eller unødigt.
Skal korsettet afhjælpe en lidelse, bør det ikke bruges længere, når behandleren vurderer det.
Der kan være stor forskel på, hvad der passer til hver enkelt, og derfor bør du/I altid konsultere Sahva, så vi kan sikre os, at dit barns ryg får den rette behandling. Vi instruerer altid dig/jer i, hvordan og hvor meget korsettet skal bruges.

Gode råd
• Vi anbefaler, at vaske bandagen i hånden med et flydende vaskemiddel til tekstil.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator, i solen eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.
• Bær altid en søm løs undertrøje eller bomuldstrøje under korsettet. Vi anbefaler ligeledes daglige bade af kroppen.

Lad vores behandlere hjælpe dig

Lad vores behandlere hjælpe dig

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book en tid Book en tid