Har du Scheuermanns sygdom eller skoliose?
Hvis du har du fået konstateret Scheuermanns sygdom eller skoliose, kan det være, at du skal bruge et Boston-korset. Ved Scheuermanns sygdom bliver ryggen krum på grund af kileformede ryghvirvler. Ved skoliose afviger ryggens krumning også fra det normale. Boston-korsettet forhindrer, at krumningen bliver værre.
Hvor længe du skal bruge et korset er svært at sige, da det er forskelligt fra person til person, men under behandlingsforløbet skal du bruge korsettet 23 timer i døgnet. Det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning for dig. Derfor vægter vi samtalen omkring dit korset lige så højt som den individuelle måltagning til korsettet.
Boston-korset er fremstillet i plast med blød polstring og lukkes på ryggen med velcrobånd. Korsettet formes efter gipsafstøbning af din overkrop eller med et 3D-program (CAD/CAM) og røntgenbilleder.
De mest almindelige årsager til brug af et Boston-korset er:
• Morbus Scheuermanns sygdom [vækstforstyrrelse i ryghvirvlerne]
• Skoliose [skævheder i rygsøjlen]
Personliggør dit korset
Hos Sahva ved vi, at det kan være vigtigt for dig, at dit hjælpemiddel afspejler din personlighed. Derfor tilbyder vi, at du selv kan vælge farve og mønster til din ortose og på den måde sætte dit eget præg på dit korset. Se dine valg her
Sidder mit korset rigtigt?
Det er vigtigt løbende at holde øje med pasformen af korsettet, da det muligvis skal justeres eller udskiftes over tid. Afhængig af hvorfor du skal bruge et korset, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge korsettet forkert eller unødigt.
Skal korsettet afhjælpe en lidelse, bør du ikke bruge det længere, når din bandagist vurderer det.
Det er vigtigt, at du har den rigtige bandage, som passer til dit behov. Der kan være stor forskel på, hvad der passer til hver enkelt, og derfor bør du altid konsultere Sahva, så vi kan sikre os, at din ryg får den rette behandling. Vi instruerer dig altid i, hvordan og hvor meget dit korset skal bruges.
Gode råd
• Vi anbefaler, at du vasker bandagen i hånden med et flydende vaskemiddel til tekstil.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.