Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Smerter i nedre del af ryggen

Varianter af ortoser til brok og stomi - Sahva

(Her ses et udvalg af Sahvas mange varianter indenfor brok / stomi / lændebælter)

Hvad er et trochanterbælte?

Det kan gøre ondt, hvis din nedre ryg eller lænd er belastet. Er du gravid kan det fx være, at du har lændesmerter eller bækkensmerter. Er du overvægtig, kan du også risikere at overbelaste lænden. Hvis du skal stabilisere eller aflaste din lænd, kan du bruge et trochanterbælte, også kaldet et lændebælte, et støttebælte eller et sacrobælte (Lumbosakral ortose). Trochanterbæltet støtter op om dit bækken og mindsker smerterne.

Hvad er et stomi/brokbælte?

Der findes flere former for brok, hvoraf den mest almindelige er lyskebrok. Hvis du har lyskebrok, kan en støttende bandage i form af et brokbælte som regel afhjælpe dine gener. Har du en anden form for brok kan du bruge et støttende bælte, der holder brokken på plads. Brokbæltet er fremstillet i tekstil og lukkes let med velcro.

Har du fået brok fx efter en stomioperation, kan du også komme ud for, at der efter operationen opstår brok ved stomien. Et brok/stomibælte er fremstillet i elastisk materiale og specifikt til denne type sygdom. Brok/stomibæltet støtter op om- og aflaster bugvæggen, og der er hul til din stomi. Bæltet lukkes let med velcro.

Bestil tid hos en behandler

De mest almindelige årsager til brug af trochanterbælte/brok-stomibælte er:

• Støtte/indeslutning af stomi-regionen
• Mave- og arvævsbrok
• Postoperativt brok
• Pungbrok
• problemer med bækkenet (SI-led)
• Lavtsiddende rygproblemer
• Smerter i lænden
• Postoperativ pleje ved kolostomi og ileostomi
• Hernie/umbilikalhernie [brok]

Sidder mit bælte rigtigt?

Det er vigtigt løbende at holde øje med pasformen af bæltet, da det muligvis skal justeres eller udskiftes over tid. Afhængig af hvorfor du skal bruge et bælte, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge bæltet forkert eller unødigt.
Skal bæltet afhjælpe en sygdom, bør du ikke bruge det længere, når du er kureret.
Det er vigtigt, at du har den rigtige bandage, som passer til dit behov. Der kan være stor forskel på, hvad der passer til hver enkelt, og derfor bør du altid konsultere Sahva, så vi kan sikre os, at din ryg/lænd får den rette behandling. Vi instruerer dig altid i, hvordan og hvor meget dit bælte skal bruges.

Gode råd
• Vi anbefaler, at du vasker bandagen i hånden med et flydende vaskemiddel til tekstil.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.

Sammen finder vi en løsning der passer til dig

Sammen finder vi en løsning der passer til dig

Kontakt vores kundeservice og book tid hos en behandler Book en tid