Mit barn har brug for et hjælpemiddel
Hvis dit barn bliver født med et handicap, eller kommer ud for noget der påvirker kroppen, vender det op og ned på hele familiens liv. Nogle børn har brug for en protese, andre en bandage der kan rette op på klumpfødder, hofteskred eller svage led. Nogle skal have en skinne til at støtte benene, eller et blødt korset, der kan holde kroppen strakt.
Sahva er specialister i hjælpemidler børn
Sahva fremstiller proteser og ortoser til børn efter individuelle mål, og vi sælger også masser af sunde sko med god støtte og plads til tæerne.
Vi gør vores yderste for at give alle børn en god oplevelse af både det nye hjælpemiddel og de muligheder, det giver.
Bevilling af hjælpemidler
Hvis dit barn har behov for et hjælpemiddel, skal du have en ordination af lægen, som du skal bruge for at søge din kommune om en bevilling. I Danmark er det nemlig kommunen, der betaler for hjælpemidler til kroppen. Er hjælpemidlet en del af et behandlingsforløb, vil det ofte være hospitalet, der sørger for at skaffe det. Spørg Sahva, hvis du er i tvivl om noget. Læs mere om ansøgning og bevilling her
Frit valg af leverandør
Ifølge § 112 i Serviceloven kan man frit vælge sin leverandør af hjælpemidler, uanset hvem der bliver henvist til på bevillingen. Ved skift af leverandør kan der forekomme en (mindre) egenbetaling. Læs mere om valg af leverandør her
Med farver og spræl
Hjælpemidler behøver ikke at være kedelige. Slet ikke til børn. Vi lytter gerne efter særlige ønsker. Fodbolde på skinnerne? Sommerfugle på korsettet? Måske noget blåt eller stribet eller en fræk Snurre Snup ned ad benet?
God erfaring
Sahva har arbejdet med børn og hjælpemidler af alle slags i mere end 150 år. Derfor tør vi godt love, vi både kan svare på det meste og sørge for, at dit barn får det helt rigtige produkt. Sahva hjælper også de voksne omkring barnet med at navigere gennem bevillinger, hjælpemidler, muligheder, udfordringer og netværk, som man pludselig befinder sig i. Vi har været der mange gange før, så bare spørg.
Sahva følger med
Vores bandagister, ortopædiske skomagere og øvrige personale sørger hele tiden for at holde sig opdaterede indenfor børneortopædi og behandlingsmetoder, nye materialer at arbejde med, og hvad der i øvrigt rører sig på markedet af hjælpemidler og fodtøj.
Sahva har desuden et tæt samarbejde med Dansk Handicap Idræts Forbund. Sammen laver vi aktiviteter til gavn for vores kunder på alle niveauer. Har du et stærkt ønske eller behov for at udvikle dig sportsligt samarbejder vi med DHIFs konsulenter om at finde den sportsgren, der er egnet til netop dig.
Netværk for forældre
Der findes flere forældrenetværk, man kan være med i, når man har et handicappet barn. Hjemmesiden www.danskhandicapforbund.dk kan være et godt sted at finde flere oplysninger.
Trygge børn er glade børn
Vores mål i Sahva er, at alt hvad vi gør, skal være godt for kunden. Også når det handler om børn.
Nemt at finde os
Sahva har klinikker over hele landet. Kontakt os og få en tid et sted i nærheden af dig. Vi står klar til at hjælpe.
Læs historien om Peter for dit barn
Peters fod er slap
Fortalt af Merete Nørgaard
Illustrationer Einar Brendstrup
Peters ene fod er slap. Det gør ikke ondt i den, men dengang han blev født, var det bare sådan, det var. En slap fod.
”Øv,” sagde han til sin mor. ”Hvordan skal jeg sparke til en bold, når min fod er slap?”
Peters mor smilede og sagde, at i morgen skulle de op og besøge en dame, der hed en bandagist. Hun kunne lave noget til Peters fod, så han kunne sparke ligeså meget bold, han havde lyst til.
Da Peter var kommet i seng den aften, lå han og tænkte over det, hans mor havde sagt. Var det mon en tryllestøvle, han skulle have på sin fod? Eller ville bandagistdamen skære hans fod helt af og give ham en ny?
Det var faktisk ret uhyggeligt at tænke på.
Næste morgen kom Peter og hans mor ind til bandagisten. Hun hed Sara og var meget sød. ”Du skal have en fodkapsel”, sagde Sara.
Peter kiggede på sin mor og blev lidt genert. Mest fordi han ikke forstod, hvad Sara sagde. Sara puttede gips rundt om Peters slappe fod. Gipsen var først helt våd, blød og dejlig varm.
Efter lidt tid blev gipsen endnu varmere og ligeså hård som en papkasse. Så klippede Sara gipsen af igen, og selvom det føltes meget mærkeligt, gjorde det ikke ondt.
”Du er godt nok dygtig til at være hos en bandagist,” sagde Sara. Det syntes Peter også.
”Får jeg min fodkapsel i dag?” spurgte Peter næste morgen, da han vågnede.
”Nej, der går lige nogle dage,” svarede hans mor.
En dag ringede telefonen, og Peter løb, alt hvad han kunne, for at komme først. Det var bandagist Sara.
”Nu må du gerne komme og få din fodkapsel,” sagde hun.
Peter sprang højt op i luften. Så glad blev han.
Fodkapslen var lige præcis den farve, Peter havde ønsket sig. Men lige da han fik den på, var det slet ikke så nemt at løbe, som han troede.
”Du skal øve dig nogle dage,” sagde Sara, ”så skal du nok komme til at løbe stærkt!”
Peter øvede sig og øvede sig og øvede sig, og pludselig en dag kunne han både løbe og sparke bold. Lige så tit og lige så meget han havde lyst til.