Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hvordan passer en KAFO til mit barn?

Varianter af KAFO ortoser til børn - Sahva

(Her ses eksempeler på KAFO varianter)

En Knæ-Ankel-Fod-Ortose (KAFO) er et stativ, der sidder på dit barns fod, og går op langs hele benet, hvor det monteres rundt om låret. Det kan være leddelt ved både knæ og ankel, og ortosen er til børn, der har behov for at korrigere fejlstillinger, erstatte muskelfunktioner, stabilisere led og lindre smerter.

En KAFO kan være fremstillet af enten plast eller kulfiber eller en kombination*. Visse typer består af både hårde, stærke og bløde, fleksible materialer.
Det hårde, stærke materiale (prepreg) kan anvendes målrettet til at give styrke præcis dér, hvor det er påkrævet. Det bløde materiale bruges til at ’omfavne’ kropsdelen for at fastholde ortosen.

* Lad dit barn sætte sit eget præg på sin KAFO - se hvilke farver og mønstre dit barn kan vælge imellem

Bestil tid hos en behandler

De mest almindelige årsager til brug af en KAFO er:
• Neuromuskulære sygdomme og skader
• Skader på rygsøjlen

Sidder KAFO'en rigtigt?

Det er vigtigt, at dit barn har den rigtige ortose, som er egnet til netop barnets behov, og at den benyttes korrekt. Størrelsen på ortosen skal også være rigtig, så dit barn undgår sår og skader. Der skal løbende holdes øje med, om ortosen stadig passer, eller om den skal justeres eller udskiftes i takt med dit barn vokser. Jeres behandler i Sahva har fagligheden til at vurdere præcis hvilken type ortose, der passer specielt til dit barns forudsætninger og behov. Derfor instruerer og hjælper vi med at finde det helt rigtige hjælpemiddel, så vi kan være sikre på, at dit barn får den rette behandling.

Afhængigt af hvorfor dit barn skal bruge en Knæ-Ankel-Fod-ortose, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge ortosen forkert eller unødigt. Skal den afhjælpe en lidelse, bør den ikke bruges længere, når behandleren vurderer det.

Gode råd
Vi anbefaler at vaske ortosen i hånden med et velegnet vaskemiddel.
Lad aldrig ortosen tørre direkte på en varmekilde eller i solen, men læg den på et klæde og lad den tørre.

Har dit barn brug for støtte til benet?

Har dit barn brug for støtte til benet?

Ring til kundeservice på 7011 0711 og book en tid hos en behandler