Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Cecilie blev lammet efter operation – nu kan hun gå på trapper igen

Efter mere end fem år har 38-årige Cecilie Lund Lassen endelig fået en benskinne, der gør det muligt for hende at komme ud i verden på egen hånd. Men det er de små ting og selvstændigheden i hverdagen, der betyder mest.

Da Cecilie Lund Lassen i 2016 skulle opereres for en diskusprolaps, var hun 32 år gammel. Det er snart seks år siden, at operationen gik galt og ødelagde hendes højre ben. Cecilie blev ude af stand til at vende sig selv i sengen eller gå på toilettet på egen hånd. Efter en lang kamp med forskellige uholdbare løsninger, fik hun i marts måned endelig det hjælpemiddel, der skulle give hende både små og store glæder i livet tilbage.

– Jeg har fået det, der hedder en C-Brace, og det er en meget speciel ting. Det er Rolls Roycen inden for skinner - der findes simpelthen ikke noget nyere eller smartere, og jeg er megaglad for den. Jeg kan gå meget mere, end jeg kunne før, og smerterne i dagligdagen er blevet væsentligt mindre, siger Cecilie Lund Lassen, der stadig er ved at genoptræne sig og vænne sig til at bruge den nye skinne.

Cecilie helt unikke C-brace ortose - Sahva

Hvad er en C-Brace?

Teknologi som en militærdrone
C-Brace-benskinnen er bygget efter en gipsmodel af Cecilies ben. Den fungerer med et bøjeligt knæled, som minimerer risikoen for at snuble og falde, og så er den udstyret med intelligent teknologi, der lærer Cecilies gang at kende og tilpasser bevægelserne dertil.

– De siger, at det svarer til en militærdrone, den teknologi, der sidder inde i benskinnen. Jeg er en af de få, der har den udgave her i landet. Faktisk havde jeg frygtet at skulle have skinnen, for jeg var bange for, at jeg havde fået for høje forventninger til den, fortæller Cecilie og tilføjer:

– Heldigvis har den ikke skuffet på nogen måde. Måske er den endda lidt vildere, end jeg havde turdet regne med.

Slut med handicapvenlig ferie
Den nye skinne har gjort det muligt for Cecilie at tage mand og fire børn med på en ferie, hvor der kan ske lidt mere end bare at ligge ved poolen. Det har ellers været kutymen de seneste år, da for megen aktivitet har været for udfordrende for Cecilies fysik.

– Vores ferier har været styret af mit handicap, men nu kan børnene også styre og være dem, der bestemmer aktiviteterne. Måske vi også kan komme dertil, hvor vi ikke skal planlægge alting efter mig, men kan gå til det hele mere åbne og frie, fortæller Cecilie, der sætter pris på ikke at føle sig som en belastning for familien på den måde længere.

– Min mand frygter jo, at jeg bliver for mobil selv - så kan jeg komme ud i alt for mange butikker uden ham, og det kan jo hurtigt gå galt, som han siger med et glimt i øjet.

Glæden ved at gå på trapper med sko
Med den gamle skinne har Cecilie gået omtrent 1.500 skridt om dagen, mens hun med sin C-Brace allerede i genoptræningsfasen er oppe på 2.000 i løbet af to timer. Samtidig er det blevet muligt for hende at gå på trapper igen, og det er noget, der i flere år har været helt umuligt på grund af smerterne ved de stød, som går gennem benet ved trappegang.

– Jeg kan klare mig selv på en helt anden måde, og er derfor heller ikke afhængig af min mand konstant. Jeg har ikke gået på trapper siden 2016, men det kan jeg nu. Det er en underlig ting at være så glad over, men det er fantastisk. Man ved først, hvad det er værd at kunne, når man har mistet muligheden for at gøre det, siger Cecilie, der også har fået udsigt til at få rigtige sko på igen.

– Lige nu har jeg kun nogle sko, jeg selv har lavet ved at sy lidt i nogle sandaler og flytte noget sål over i dem. Men der er blevet lyttet til mine ønsker og behov, og jeg har fået lavet nogle sko, der passer. De seneste år har jeg kun kunnet bruge sandaler.

Drømme om skovture
Den nye benskinne har givet Cecilie drømme for fremtiden igen. Efter de seneste par måneder med skinnen oplever hun ugentlige fremskridt, og det er med til at skubbe til drømmene. Men det er ifølge Cecilie fornuftigt stadig at bevare en vis realitetssans.

– Jeg har mange drømme, men jeg ved ikke hvor mange af dem, der rent faktisk er realistiske. Bare det, at jeg kan gå en tur i skoven på egen hånd, er en rigtig stor ting for mig. Det kan godt være, at jeg ikke kommer til at løbe et maraton, men jeg kan klare mere og mere for hver dag. Jeg får langsomt den frihed og selvstændighed, der skal til, for at have et godt liv.

Sahva er med sine 150 års erfaring Danmarks største udbyder af kropsbårne hjælpemidler. Virksomheden har mere end 30 klinikker fordelt over hele landet, hvor dygtige specialister i kroppens bevægelighed hjælper benamputerede til et liv i bevægelse.

Bestil tid hos en behandler
Hør mere om C-brace hos din behandler

Hør mere om C-brace hos din behandler

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 og book et møde. Book tid