Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Tennisalbue, musearm, hypermobilitet i albuen ...

Varianter af albueortoser - Sahva

(Her ses et udvalg af Sahvas mange varianter)

Har din albue brug for støtte, ro eller hvile? Så skal du sandsynligvis have en armbandage - også kaldet en albueortose. Det kan være fordi, du har en overbelastning af albuen eller musklerne, men det kan også være på grund af fx betændelse. Faktisk kan der være rigtig mange grunde, og symptomerne er også mange så som sovende fingre eller smerter på indersiden eller ydersiden af albuen.
En albueortose skal støtte eller aflaste din albue fx ved tennisalbue, musearm eller en anden diagnose. En albue ortose kan se ud på flere måder, men den mest anvendte albueortose er et bånd, der ligger lige under albueleddet på underarmen. Denne type ortose trykker over muskelbugen og aflaster senefæstet for musklerne.
En anden almindelig type ortose sidder over dit albueled. Den kan være monteret med kryds-trækbånd, så du ikke overstrækker i albueleddet. På den måde stabiliserer ortosen din albue og forhindrer hyperekstension (overstrækning).

Ortosen kan være fremstillet i neopren, øvrigt tekstil, kulfiber, laminat eller thermoplast, alt efter hvilket behov den skal opfylde. Nogle albueortoser kan være fremstillet med forskellige typer led.

Bestil tid hos en behandler

De mest almindelige årsager til at bruge albueortose er:
• Tennisalbue [lateral epicondylalgia]
• Golfalbue [medial epicondylalgia]
• Musearm
• Hypermobilitet
• Instabilitet
• Neuromuskulære sygdomme
• Ortopædkirurgiske sygdomme

Sidder min albueortose rigtigt?

Det er vigtigt løbende at holde øje med pasformen af albueortosen, da den muligvis skal justeres eller udskiftes over tid. Afhængig af hvorfor du skal bruge en albueortose, kan både lidelsen og behovet også ændre sig. Derfor er det vigtigt ikke at bruge ortosen forkert eller unødigt.
Skal ortosen afhjælpe en skade, bør du ikke bruge den længere, når skadestedet igen er stabilt.
Det er vigtigt, at du har den rigtige bandage, som passer til dit behov. Der kan være stor forskel på, hvad der passer til hver enkelt. Din behandler i Sahva har fagligheden til at vurdere præcis hvilken type ortose, der passer specielt til dine forudsætninger og behov. Derfor instruerer og hjælper vi dig med at finde den helt rigtige bandage, så vi kan være sikre på, at du får den rette behandling.

Gode råd
• Vi anbefaler, at du vasker bandagen i hånden med et flydende vaskemiddel til tekstil.
• Lad aldrig bandagen tørre direkte på en radiator eller anden varmekilde, men læg den i stedet på et håndklæde og lad den tørre.

Lad vores behandler kigge på din albue

Lad vores behandler kigge på din albue

Ring til vores kundeservice og book tid - 7011 0711 Book tid