Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Hvad er en dynamisk tekstil ortose?

En dynamisk tekstil ortose, består af en kropsnær kompressionsdragt, der yder et konstant tryk mod kroppen. Herved opnår du større kropsbevidsthed og bedre kontrol over dine bevægelser. Samtidig stimuleres muskel og ledsansen (den proprioceptive sans), hvilket giver en bedre fornemmelse af hvor din krop er. Ortosen er med til at stabilisere og begrænse bevægelsesomfanget i dine led f.eks i hofte eller skulder.

Diagnose - hvornår har du behov for en dynamisk tekstil ortose?

En dynamisk tekstil ortose er meget velegnet til behandling af spasticitet (Cerebral Parese), Ehlers Danlos syndrom, ataxi, følgevirkninger efter slagtilfælde eller sclerose.  

Ortosen har en tæt pasform, som dækker hele den kropsdel, der behandles. Alt efter behov kan du få en heldragt, bukser, bluse, vest, strømpe eller løse ærmer/handsker.
Det er vigtigt for os, at vi finder frem til den bedst mulige løsning for dig. 

Bestil tid hos en behandler

(Her ses et udsnit af nogle af de varianter, Sahva fører)

Hvilken ortose passer til dine behov?

Alt efter hvilke behov, du har, kan du vælge mellem forskellige typer af dragter, der beskytter kroppen og holder leddene på plads. Der er mulighed for et individuelt fremstillet produkt med forstærkninger, hvor det er nødvendigt.
Vores behandler vurderer, sammen med dig, om du vil have gavn af et standardprodukt med prædefinerede forstærkninger. Søger du dynamiske tekstile ortoser til børn - klik her

En dynamisk tekstil ortose er blandt andet udviklet til patienter med spasticitet og Ehlers Danlos Syndrom. Ehlers Danlos Syndromet kan både give hyperelasticitet af led samt skørhed af bindevæv. Det kan blandt andet give ledproblemer, brok og blodkarforandringer. 

Når du skal have en dynamisk tekstil ortose, vil din behandler tage mål. Størrelsen på ortosen skal være helt rigtig, så sår og skader undgås. Der skal løbende holdes øje med, om ortosen stadig passer, eller om den skal justeres eller udskiftes. 

Vi benytter os af flere producenter, og udvælger den producent, der har det bedste udvalg til dig og dine behov. Vi anbefaler, at ortosen benyttes gradvist, til den ønskede anvendelsestid er opnået på ca. 8-10 timer. Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at kontakte Sahva og få professionel vejledning.

Gode råd

For at forlænge levetiden for din dragt bør du huske følgende:

  • Vask din dragt 2-3 gange pr. uge for at genopfriske materialets effekt
  • Vend vrangen ud og luk lynlås og eventuelle velcroremme
  • Vask mørke farver separat
  • Må ikke tørres i direkte sollys, på en radiator eller i tørretumbler
  • Der må ikke anvendes skyllemiddel eller vaskemiddel, der indeholder blødgørende middel
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader. Anvend gerne en vaskepose for at beskytte dragten
  • Brug et ikke-biologisk mildt vaskemiddel
  • Hvis dragten vaskes i hånden, bør den rulles ind i håndklæde for at fjerne overskydende vand
  • Vrid aldrig vand ud af dragten
  • Lad dragten tørre fladt på et tørt håndklæde.
Bestil tid hos en behandler
Book en tid hos en af vores behandlere

Book en tid hos en af vores behandlere

Ring til vores kundeservice 70 11 07 11 Book en tid