Hvad er en kortbensprotese?

En kortbensprotese består af en benortose - enten i form af en Ankel-Fod-Ortose (AFO) eller en Knæ-Ankel-Fod-Ortose (KAFO), hvorpå der er monteret en protesefod. I nogle tilfælde kan der også være behov for at tilføje et proteseknæled, fordi din egen fod kan være placeret højere end dit modsatte bens knæled.

Formålet med en kortbensprotese er at udligne en større benlængdeforskel samt at give støtte til dit ben, hvis det ikke er stabilt og har brug for ekstra støtte omkring knæ og ankel.

På baggrund af dit aktivitetsniveau og din vægt udformer vi kortbensprotesen i materialer, som giver dig den stabilitet, som du har behov for.  Vi kan blandt andet kombinere forskellige plasttyper med metalskinner eller lave forstærkninger i glas- eller kulfibre – vi kombinerer materialer og eventuelle forstærkninger, så din kortbensprotese passer til dig og dine behov.

Din kortbensprotese får også monteret en protesefod. Der findes mange forskellige typer af protesefødder, og vi udvælger din protesefod med udgangspunkt i dit aktivitetsniveau, din vægt og dine forventninger. I den forbindelse har det betydning, hvor stor benlængdeforskel du har.