Du har ingen varer i din indkøbskurv.
Bestil tid / Kontakt

Din første konsultation til individuelle sko

Fra fodaftryk til unikke sko til dig

Denne side giver dig indblik i processen - lige fra dit første møde med behandleren til du modtager det færdige produkt. Lad dig også inspirere af de mange muligheder du har for valg af design og farver til dit nye fodtøj.

Inden din første konsultation

Inden din første første konsultation på klinikken, kan du med fordel gøre dig tanker omkring:

 • Hvilken type fodtøj du har brug for?
 • Hvordan det skal se ud?
 • Har du behov for en støvle eller en sandal?
 • Foretrækker du ruskind, nubuck eller glat læder?
 • Hvilken farve skal fodtøjet være? 

Ved på forhånd at overveje disse spørgsmål, kan du forberede dig på dit møde med skomageren. Skomageren vil da med udgangspunkt i dine ønsker og behov vejlede omkring valg af model.

Forløb

Skomageren har til opgave at designe en æstetisk og faglig helhedsløsning på baggrund af dine behov og præferencer. Dette gøres typisk i løbet af 3 konsultationer.

1. Måltagning.

 • Kundesamtale inkl. fod -og behovsanalyse
 • Valg af sko, model, skindtype og farve
 • Efter aftryk, mål og evt. gipsafstøbning

2. Plastprøve

 • Plastprøve - test af sko på kunde
 • Eventuel tilpasning af læst

 

 

3. Udlevering

 • Afprøvning af sko
 • Justering om nødvendigt
 • Information om pleje og brug

 

1. Måltagning

Læg trygt dine fødder i vores hænder

Skomageren foretager en klinisk undersøgelse af en kvindes fod

Når du træder ind ad døren hos Sahva vil en af vores dygtige skomagere tage imod dig. Skomageren foretager en nøje klinisk undersøgelse af dine fødder hvor form, bevægelighed, gangafvikling og eventuelle sår og fejlstillinger vil blive analyseret. Denne helhedsvurdering ligger til grund for skomagerens videre vejledning i forløbet.

Flot design møder faglig forsvarlighed
Valg af model, skind, sål og lukning træffes i fællesskab ud fra en dialog imellem dig og din skomager. Jo mere afklaret du er omkring dine ønsker og behov, desto bedre grundlag har skomageren for at skabe et produkt, der lever op til dine forventninger. Sahva skomageren præsenterer dig for et sortiment passende til dit behov.

Moderne teknologi giver fodtøj der passer
Hos Sahva har vi et CAD-team, der modellerer læster i 3D; enten direkte af dine fødder eller på baggrund af måltagninger, aftryk eller en gipsafstøbning. Det giver et nøjagtigt billede og dermed sikkerhed for en pasform, der er optimal til netop dig.

En skolæst er en unik model af din fod. Dit individuelle fodtøj fremstilles på baggrund af denne læst.

Skomageren har nu samlet den nødvendige information omkring dig og dine fødder. Du vil blive indkaldt til en prøve af en gennemsigtig plastsko = plastprøve, formet over de individuelle læster.

2. Plastprøve

Passer plastprøve, passer fodtøj

Fra måltagning til prøve går der almindeligvis 4-5 uger. I løbet af denne tid bliver læst og plastprøve fremstillet.
Når du kaldes ind til prøve skal plastprøverne vurderes på dine fødder. Skomageren kan igennem plastprøven se hvordan det undgås at fodtøjet trykker, eller hvor der er for meget plads. Plastprøverne skal afprøves i såvel siddende som stående stilling, da kroppens vægtbelastning kan give anledning til forandringer i fødderne.

På baggrund af denne prøve foretages rettelser og justeringer af dine læster, som dit individuelle fodtøj efterfølgende opbygges over.

3D scanninger; enten direkte af dine fødder eller på baggrund af en gipsafstøbning. Det giver et nøjagtigt billede og dermed sikkerhed for en pasform, der er optimal til netop dig.

3. Udlevering

Det færdige fodtøj

Fra prøve til udlevering går der almindeligvis 5-6 uger. I løbet af denne tid fremstilles dit fodtøj over dine unikke læster efter skomagerens nøje anvisninger.
Du får besked så snart dit fodtøj er klart, hvor du indkaldes til udlevering. 

Ved udleveringen vil skomageren kontrollere den endelige pasform og du får dit håndsyede fodtøj med hjem, hvor efter du gradvist kan begynde at bruge fodtøjet i dagligdagen.

Skomageren besvarer de spørgsmål du måtte have og informerer dig omkring, hvordan du bedst tager dit fodtøj i brug, samt pleje og vedligeholdelse af dit fodtøj.

Bestil tid hos en behandler

Udlevering af ortopædiske sko - Sahva

Så skulle du være godt gående og stående med dine individuelt fremstillede sko!


 

Portrætbillede af Lene Madsen

"Jeg får lavet individuelt fodtøj hos Sahva, da jeg har slidgigt, nedsunken forfod og har Sjögrens syndrom. Det betyder alt for mig, at få  fodtøj der passer til mig. Det er hele mit eksistensgrundlag, Til daglig står jeg i en butik og er aktiv med mange gåture. Uden mine

individuelt fremstillede sko ville jeg ikke kunne arbejde eller have en velfungerende hverdag.

Der er heldigvis sket meget i udviklingen af special fodtøj. Designet og kvaliteten er blevet bedre og jeg bliver inddraget i processen hvor jeg får kompetent råd og vejledning."

Lene Madsen, kunde hos Sahva siden 2001, København

 


Det koster ikke noget, at få en snak om dine fødder. Det kan blive en af dine bedste investeringer

Ring til en af Sahvas klinikker og bestil tid til en uforpligtende snak med vores dygtige skomagere eller øvrige fodspecialister. Dine fødder vil elske dig for det.

Vi er specialister i kroppens bevægelighed og med ekspertviden og moderne teknologi behandler, lindrer og forebygger vi de små og store skavanker, en aktiv tilværelse medfører. Og vi er her ene og alene for at hjælpe dig videre - uanset hvem, hvad og hvor du er i livet.

Bestil tid til konsultation